Βασίλης Κικίλιας στον ΣΚΑΪ: "Τι κυβέρνηση είναι αυτή που τον πρωθυπουργό διαψεύδουν κύκλοι του Μαξίμου;"

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ φιλοξενήθηκε ο εκπρόσωπος τύπου και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Κικίλιας ο οποίος σημείωσε πως το ζήτημα του χρέους είναι εθνικό ζήτημα για το οποίο πέρα από την κυβέρνηση ευθύνες έχουν και οι δανειστές της χώρας.

Ερωτηθείς για το ατελέσφορο Eurogroup ο κ. Κικίλιας σημείωσε «αυτό που συμβαίνει είναι τρελό. Ο Πρωθυπουργός έρχεται σήμερα να διαψεύσει τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου διαψεύδουν τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ έχει φέρει 2 μνημόνια και τελικά στο χρέος κατάφερε να φέρει το ελληνικό πρόβλημα εντός των γερμανικών εκλογών, κάνοντας την ρύθμισή του εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση».

Σε ερώτηση για το εάν ευθύνεται μόνο η κυβέρνηση ο κ. Κικίλιας σημείωσε: «όχι. Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε πως οι εταίροι μας έχουν δεσμευθεί από το 2012 και η αναξιοπιστία της σημερινής κυβέρνησης δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι. Ο ΣΥΡΙΖΑ ρίχνοντας την κυβέρνηση Σαμαρά έχει στερήσει από τον ελληνικό λαό δύο και πλέον χρόνια. Είναι εθνικό θέμα το χρέος στο οποίο έχουν τις ευθύνες του οι δανειστές. Έχουν υποχρέωση απέναντι στον ελληνικό λαό. Δεν μπορεί να ξεπεράσει κανείς όμως πως τα τελευταία δύο και μισό χρόνια είναι χρόνια μόνο περικοπών και στερήσεων για τον ελληνικό λαό. Δυστυχώς η κυβέρνηση έχει συνδέσει το χρέος με τα πολύ υψηλά πλεονάσματα. Εμείς πιστεύουμε σε ένα άλλο πολιτικό μείγμα. Ξεχάστε την υπερφορολόγηση με εμάς».

Σε ερώτηση για το εάν το θέμα του χρέους είναι σημαντικό για την ΝΔ, ο Βασίλης Κικίλας υπογράμμισε: «το θέμα του χρέους είναι ικανή όχι αναγκαία συνθήκη για τη Νέα Δημοκρατία. Με τη ρύθμιση του χρέους μόνο δεν θα επανεκκινήσει η Ελληνική οικονομία, χρειάζονται επενδύσεις και μειώσεις των φορολογικών συντελεστών».

Για την έκκληση Παπά να στηριχθεί στο θέμα του χρέους η κυβέρνηση ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ σημείωσε: «είναι στα όρια της πρόκλησης αυτοί που έχυσαν το δηλητήριο τους στην ελληνική κοινωνία στοχοποιώντας το πολιτικό σύστημα να μιλούν τώρα υποκριτικά για συναίνεση. Συναίνεση δεν είδαμε σε άλλα σημαντικά ζητήματα όπως η συνταγματική αναθεώρηση».

Στο τι θα κάνει η Νέα Δημοκρατία την επόμενη ημέρα εάν αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας ο Βασίλης Κικίλιας ανάφερε: «δεν θα εφαρμόσουμε αυτό το μείγμα πολιτικής. Θα συζητήσουμε με τους εταίρους μας μία νέα πολιτική. Θα εφαρμόσουμε ένα εμπροσθοβαρές σχέδιο επενδύσεων και θέσεων εργασίας. Εξαρτάται από τον ελληνικό λαό το πότε θα μας δώσει την εντολή να το πράξουμε.

Σε ερώτηση για το εάν υπάρχει ενδεχόμενο εκλογικού αιφνιδιασμού ο κ. Κικίλιας τόνισε: «είμαστε απόλυτα έτοιμοι ακουμπώντας σε όλη την ελληνική κοινωνία οπότε αιφνιδιασμός δεν μπορεί να υπάρξει».

Αναφορικά με την εξαγορά του 19,6% του MEGA από τον Ιβάν Σαββίδη ο κ. Κικίλιας είπε: «συμφωνώ με τον κ. Τζανακόπουλο πως δεν πρέπει να παρεμβάινουμε αλλά εδώ υπάρχει το εξής, μιλάμε για έναν επιχειρηματία ο οποίος είπε μόνος του πως υπήρξε «λαγός» σε έναν διαγωνισμό, στη συνέχεια του σβήστηκε ένα πρόστιμο πολλών εκατ. Ευρώ και γενικώς το πλαίσιο είναι θολό και ασαφές. Για εμάς θα πρέπει να υπάρξει καθαρότητα και διαφάνεια. Φυσικά και πρέπει να υπάρξουν επενδυτές και κέρδος, δεν το ποινικοποιούμε αλλά με κανόνες απόλυτης ισονομίας και διαφάνειας».
Πηγή: skai.gr