Γαβρόγλου: Θέμα χρόνου η ίδρυση μουσουλμανικού νεκροταφείου στην Αττική

«Αν το δικαίωμα να προσεύχεσαι στο Θεό σου είναι κατοχυρωμένο στις δημοκρατίες, το δικαίωμα να θάβεσαι στο δικό στο νεκροταφείο είναι εξίσου σοβαρό. Κι εδώ έχει καθυστερήσει η πολιτεία και κάνουμε ότι μπορούμε για να προχωρήσει». Με αυτή τη φράση ο Υπουργός Παιδείας απάντησε επί της ουσίας θετικά στο αίτημα 34 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που λίγες μέρες πριν ρωτούσαν εάν η ίδρυση μουσουλμανικού νεκροταφείου στην Αττική είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης.

Ο Κώστας Γαβρόγλου υποστήριξε ότι «είναι θέμα ευθύνης της πολιτείας να κάνει όσο γίνεται πιο γρήγορα όλες τις ενέργειες για την ενεργοποίησή του», αφήνοντας να εννοηθεί ότι η λειτουργία του μουσουλμανικού νεκροταφείου είναι θέμα χρόνου.

Συγκεκριμένα όπως ανέφερε στη Βουλή, η κυβέρνηση τελεί εν αναμονή της οριστικής δικαστικής απόφασης, που θα υποχρεώνει τον εργολάβο - ο οποίος έχει πτωχεύσει - να απομακρύνει τα μηχανήματά του από την έκταση 20 στρεμμάτων στο Σχιστό, που έχει παραχωρήσει για το νεκροταφείο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος και να προχωρήσουν οι διαδικασίες.
Πηγή: skai.gr - Ναντίν Χαρδαλιά