Χατζηδάκης: Οι δοξασίες της κυβέρνησης μας βύθισαν σε βαθύτερη κρίση

Η ελληνική κυβέρνηση επιχειρεί να γυρίσει την χώρα στο σημείο που βρισκόταν το 2014, σημείωσε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης, κατηγορώντας το Μαξίμου ότι «ταλαιπώρησε την χώρα με τις δοξασίες της», βυθίζοντας την στην ανασφάλεια μίας ακόμα πιο βαθιάς ύφεσης και κρίσης.

Όπως εξήγησε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κατά την ετήσια γενική συνέλευση του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, το μεγάλο πρωτογενές πλεόνασμα είναι αποτέλεσμα της υπερφολόγησης ενώ υπογράμμισε πως σε όλους τους τομείς δεν έχει επιδείξει οτιδήποτε θετικό με αποτέλεσμα να πρέπει να υιοθετούνται «ολοένα και σκληρότερα μέτρα που υπερβαίνουν το 3ο μνημόνιο».

Ως πλέον πρόσφατα παραδείγματα νέων, επώδυνων μέτρων, ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε τις δρομολογημένες αλλαγές στο αφορολόγητο και την μείωση των συντάξεων.

Ακόμη και αν η Ελλάδα καταφέρει να βγει στις αγορές το 2017, ο Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός (SSM) «θα κάνει κουμάντο για 35 χρόνια στις ελληνικές τράπεζες» και το 80% της δημόσιας περιουσίας θα παραμένει παραχωρημένο στο υπερταμείο για 98 χρόνια.

Παρουσιάζοντας συνοπτικά τις προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την έξοδο της χώρας από την κρίση, ο κ. Χατζηδάκης επανέλαβε πως η Ελλάδα έχει ανάγκη από ιδιωτικές επενδύσεις που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας – μία ανάγκη που μπορεί να καλυφθεί μόνο με μία «ουσιαστική στροφή στον ιδιωτικό τομέα».

Όπως ο ίδιος επεσήμανε, το Δημόσιο δεν είναι σε θέση να κάνει μεγάλες επενδύσεις, την ώρα που οι οικονομολόγοι τονίζουν την ανάγκη της χώρας για επενδύσεις 100 δισεκατομμυρίων ευρώ μέσα στην επόμενη πενταετία.
Πηγή: skai.gr - Πάνος Σάκκας