ΝΔ: Απομάκρυνση Παπακώστα από τον τομέα Υγείας μετά τις βολές κατά Άδωνη

Την απομάκρυνση της Κατερίνας Παπακώστα από τη θέση της αναπληρώτριας τομεάρχη Υγείας της ΝΔ αποφάσισε την Τρίτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αιτία, σύμφωνα με πληροφορίες, η επίθεση που έκανε στον αντιπρόεδρο της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη για θέματα υγείας ζητώντας την παραίτησή του από την αντιπροεδρία, μέχρι να τελειώσει η Εξεταστική για την Υγεία που ψηφίστηκε από τη Βουλή την περασμένη εβδομάδα. Στη θέση της Κατερίνας Παπακώστα τοποθετείται ο Ιάσωνας Φωτήλας.

Με δήλωσή της μέσω Facebook η βουλευτής είχε προτρέψει τον αντιπρόεδρο της ΝΔ να απέχει από τον θεσμικό του ρόλο, όσο διάστημα διαρκεί η έρευνα της Εξεταστικής Επιτροπής, ενώ μιλώντας την Τρίτη στον ΣΚΑΪ επέμεινε στη θέση της κανοντάς λόγο για προσωπική άποψη. 



«Δεν λειτουργώ σε προσωπικό επίπεδο, λειτουργώ πολιτικά… Την άποψή μου για τον Άδωνη Γεωργιάδη μπορεί να την ενστερνίζονται οι φίλοι μου. Δεν ήταν δημόσια δήλωση» τόνισε η κ. Παπακώστα.  «Η άποψή μου μπορεί να μην είναι η κρατούσα. Είναι όμως μια προσωπική μου άποψη» πρόσθεσε η βουλευτής, διαβεβαιώνοντας πάντως πως «δεν αμφισβητώ τις επιλογές που κάνει ο αρχηγός».

Εξάλλου, με απόφαση της ΝΔ οι βουλευτές του κόμματος που θα συμμετάσχουν στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία είναι οι εξής:

- Γιώργος Βλάχος, βουλευτή Περιφέρειας Αττικής

- Γιώργος Γεωργαντάς, βουλευτή Κιλκίς

- Γιάννης Κεφαλογιάννης, βουλευτή Ρεθύμνης

- Νότης Μηταράκης, βουλευτή Χίου

- Χρήστος Μπουκώρος, βουλευτή Μαγνησίας
Πηγή: skai.gr - Γιάννης Καντέλης