Δε φταίω για τις ερμηνείες σας, απαντά ο Ντάισελμπλουμ στην Ευρωβουλή

Ποτέ δεν είναι πρόθεσή μου να προσβάλω οποιονδήποτε, όμως συνάμα δε φέρω καμία ευθύνη για κάθε παρερμηνεία των δηλώσεών μου, διαμήνυσε ο Γερούν Ντάιλσελμπλουμ, στην απαντητική επιστολή που έστειλε στην Ευρωβουλή σχετικά με τις πολύκροτες δηλώσεις του για χώρες που σπατάλησαν χρήματα σε «ποτά και γυναίκες».

Στην επιστολή του, ο πρόεδρος του Eurogroup δεν κάνει καμία αναφορά στην απαίτηση ορισμένων ευρωβουλευτών να παραιτηθεί, και υπογραμμίζει εκ νέου ότι ο ίδιος δεν αναφέρθηκε ποτέ συγκεκριμένα στις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, όπως υποστηρίζουν οι επικριτές του.

«Είναι πολύ κρίμα ότι έγινε αυτή η σύνδεση, καθώς δεν ήταν αυτό που είπα. Και σίγουρα δεν ήταν αυτό που είχα πρόθεση [να πω]», σημειώνει ο κ. Ντάισελμπλουμ. «Η επιλογή των λέξεων είναι φυσικά προσωπική, όπως και ο τρόπος με τον οποίο εκλαμβάνονται», προσθέτει αιχμηρά.

Ο πρόεδρος του Eurogroup δεν χρησιμοποιεί πουθενά τη λέξη «συγγνώμη», σημειώνοντας απλώς ότι στο μέλλον θα είναι «ακόμα περισσότερο προσεκτικός» στις διατυπώσεις του. «Ποτέ δεν είναι η πρόθεσή μου να προσβάλω», συμπληρώνει.

Η επιστολή Ντάισελμπλουμ στάλθηκε μία ημέρα μετά στη σκληρή κριτική που δέχτηκε από σειρά ευρωβουλευτών – ειδικά στελέχη του κεντροδεξιού Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος – λόγω της απόφασής του να μην παραστεί σε συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο σχετικά με τα προγράμματα στήριξης της Ελλάδας

Ο επικεφαλής της ομάδας του ΕΚΛ Μάνφρεντ Βέμπερ ζήτησε την παραίτηση του επικεφαλής της ευρω-ομάδας, κάνοντας λόγο για σκανδαλώδη στάση απέναντι στην Ευρωβουλή.

Τη συμπεριφορά Ντάισελμπλουμ καταδίκασε και πρόεδρος του σώματος, Αντόνιο Ταγιάνι.
Πηγή: skai.gr