Μπουτάρης: Έτοιμο το πρώτο εξάμηνο του 2019 το Μουσείο Ολοκαυτώματος

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τη συνάντηση που είχε το απόγευμα της Τρίτης με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου. Κεντρικό θέμα της συνάντησης ήταν η κατασκευή του Μουσείου Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Μπουτάρης εμφανίστηκε αισιόδοξος πως το Μουσείο Ολοκαυτώματος θα είναι έτοιμο το πρώτο εξάμηνο του 2019 εάν ξεπεραστούν -όπως υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός- με Προεδρικό Διάταγμα τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην αδειοδότηση του εξαώροφου κτιρίου.

«Η συνάντηση πήγε πολύ καλά. Ο πρωθυπουργός θέλει να λυθούν τα προβλήματα, να ληφθούν οι άδειες και να ανακοινώσει ο ίδιος την έναρξη των εργασιών του Μουσείου Ολοκαυτώματος στην τριμερή συνάντηση Ελλάδας -Κύπρου -Ισραήλ, που έχει οριστεί να γίνει το καλοκαίρι στη Θεσσαλονίκη», είπε ο κ.Μπουτάρης.

«Εάν έχουμε το Προεδρικό Διάταγμα μέσα στον Ιούνιο, με τη βοήθεια του κ. Τσίπρα, πιστεύω ότι το πρώτο εξάμηνο του 2019 θα ολοκληρωθεί το έργο στη Θεσσαλονίκη», πρόσθεσε ο δήμαρχος.

Το »παρών» στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό έδωσε και ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, Δαυίδ Σαλτιέλ, ο οποίος είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως «ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε ότι θα βοηθήσει να ληφθούν οι άδειες και θα προχωρήσει το Μουσείο, ένα έργο το οποίο στηρίζει».
Πηγή: skai.gr