Κλείσιμο

Να κλείσει η αξιολόγηση εντός Φεβρουαρίου συμφώνησαν Τσίπρας - Μέρκελ

Στην ανάγκη να ληφθούν άμεσα αναγκαίες πρωτοβουλίες ώστε να κλείσει η αξιολόγηση μέσα στον Φεβρουάριο συμφώνησαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με την Άνγκελα Μέρκελ στη συνάντηση που είχαν την Παρασκευή στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Μάλτας.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η καγκελάριος ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τις συνομιλίες της με την τουρκική ηγεσία, ειδικότερα σε ό,τι άφορα την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή, το προσφυγικό και το Κυπριακό, που συζητήθηκαν στο πλαίσιο των ευρύτερων ευρωτουρκικών σχέσεων.

Στη σκιά της ανακοίνωσης του τουρκικού ΥΠΕΞ για την «αποστρατικοποιημένη» Κω, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «η Τουρκία πρέπει να σέβεται το Διεθνές Δίκαιο και ότι προκλητικές διεκδικήσεις και ενέργειές της στο Αιγαίο υπονομεύουν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την ειρήνη και τη σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής».

Ο κ. Τσίπρας επισήμανε την προσήλωση της Ελλάδας στις συνομιλίες για την εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό και στη σημασία της εφαρμογής της Συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας στο προσφυγικό.

Ανυποχώρητη στα θέματα των εργασιακών σχέσεων που είναι στη διαπραγμάτευση εμφανίστηκε την Παρασκευή, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, ενώ για το σύνολο της διαπραγμάτευσης είπε ότι το 1/3 έχει κλείσει και το 1/3 έχει συμφωνηθεί.

H δεύτερη αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί, και χωρίς νομοθέτηση νέων μέτρων, επέμεινε την Παρασκευή ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, παρά το γεγονός ότι η διαπραγμάτευση έχει καθυστερήσει να κλείσει εδώ και μήνες.

Πηγή: skai.gr