Ο Σκουρλέτης επιβεβαίωσε τις σκέψεις αλλαγής του εκλογικού νόμου

Επιβεβαίωσε τη Δευτέρα, ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, ότι μελετώνται σενάρια εκ νέου αλλαγής του εκλογικού νομού για να ισχύσει η απλή αναλογική από τις επόμενες εκλογές και όχι από τις μεθεπόμενες όπως έχει ψηφιστεί.

«Αν έχουμε μια μετατόπιση των πολιτικών δυνάμεων θα ήταν κάτι θετικό... Μένει να το δούμε. Αλλά για την ώρα δεν έχω ακούσει κάτι δημόσια» είπε ο κ. Σκουρλέτης μιλώντας στον Real FM. Σημειώνεται ότι για να υπάρξει αλλαγή από τις αμέσως επόμενες εκλογές θα πρέπει να συγκεντρωθεί πλειοψηφία 200 βουλευτών.

«Δεν εκτιμώ ότι θα οδηγηθούμε σε εκλογές, δεν αποτελεί επιλογή της κυβέρνησης. Θα έλεγα ότι είναι καταστροφική στη δεδομένη συγκυρία η θέση της ΝΔ που ζητά εκλογές, χωρίς να έχει να προτείνει κάτι διαφορετικό και χωρίς κατ’ ουσίαν να το θέλει και η ίδια της η “καρδούλα”» σχολίασε, και υποστήριξε πως η κατάσταση για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι αναστρέψιμη.

Όσον αφορά τη δήλωση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ότι στην περίπτωση που φύγει το ΔΝΤ η συζήτηση για νέο πρόγραμμα θα γίνει από το μηδέν, ο υπουργός Εσωτερικών παρατήρησε ότι «η δήλωση Σόιμπλε νομίζω ότι έχει μία απεύθυνση στο εσωτερικό της χώρας, είναι μία πολιτική δήλωση, δεν πατάει στην πραγματικότητα των μέχρι τώρα διαπραγματεύσεων».

«Μπορεί να αισθάνεται και άβολα με την αποχώρηση του ΔΝΤ. Διότι το ΔΝΤ αποτελούσε το καλύτερο όχημα για να προωθεί ο ίδιος τις δικές του απόψεις για την Ευρώπη και για τη συγκρότησή της» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Εκτιμώ πως θα προχωρήσει η αξιολόγηση και θα ολοκληρωθεί. Δεν υπάρχουν πραγματικοί λόγοι για το αντίθετο. Η αξιολόγηση θα προχωρήσει» ανέφερε ο κ. Σκουρλέτης.

Ο υπουργός Εσωτερικών επιτέθηκε και στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, αφήνοντας αιχμές κατά της διεύρυνσης με το ΚΙΔΗΣΟ, λέγοντας ότι «επιχειρείται μια διεύρυνση με θολά και παλιά υλικά».

Πηγή: skai.gr