O Τσίπρας ανακοινώνει τα μέτρα για τη νησιωτική πολιτική - Συνάντηση με Μέρκελ

Από το ακριτικό νησί της Νισύρου θα ανακοινώσει αύριο Τρίτη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τα μέτρα για τη νησιωτική πολιτική. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Νισύρου Χριστοφής Κορωναίος δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός θα φτάσει στο νησί με ελικόπτερο, ενώ θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης.

Το πρωί της Τετάρτης, ο πρωθυπουργός θα εργαστεί από το γραφείο του στη Θεσσαλονίκη, απ΄ όπου και θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες, αργά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας.

Όσον αφορά τις εξελίξεις αναφορικά με τη διαπραγμάτευση αναμένεται να τεθούν στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Η συνεδρίαση θα ξεκινήσει στις 5.30 το απόγευμα, στα κεντρικά γραφεία του κυβερνώντος κόμματος στην Κουμουνδούρου.

Την ερχόμενη εβδομάδα ο πρωθυπουργός θα έχει διεθνείς επαφές σε Βρυξέλλες και Βερολίνο επ' ευκαιρία της Συνόδου Κορυφής της 15ης Δεκεμβρίου και του συνεδρίου του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς που θα διεξαχθεί στις 16 και 17 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο της πολιτικής διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης. Την Παρασκευή στις 12.30 το μεσημέρι ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει συνάντηση εργασίας με την γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο, ενώ θα προηγηθούν δηλώσεις των δύο ηγετών.

Σημειώνεται ότι η Νίσυρος είναι νησί του νότιου Αιγαίου και ένα από τα Δωδεκάνησα. Ανήκει στην ομάδα των αρχαίων Νοτίων Σποράδων, και βρίσκεται βορειοδυτικά της Ρόδου, ανάμεσα στην Κω, την Τήλο και την Αστυπάλαια. Συγκεκριμένα, απέχει 8 μίλια ΒΔ. της Τήλου, και 10 μίλια νότια της Κω, στην οποία και υπάγεται διοικητικά, και 9 ναυτικά μίλια ανατολικά από το ακρωτήρι Νάτσα της Τουρκίας. Η Νίσυρος έχει έκταση περίπου 41 τετραγωνικά χιλιόμετρα και συνολικό μήκος ακτών περίπου 24 χιλιόμετρα.

Ο πληθυσμός της το 1950 αριθμούσε 2.516 κατοίκους. Κατά την τελευταία απογραφή (2011), ο πληθυσμός της ανερχόταν σε 987 κατοίκους. Πρωτεύουσα του νησιού είναι το Μανδράκι. Άλλα χωριά της Νισύρου είναι ο Εμπορειός, οι Πάλοι, τα Νικειά και τα Λουτρά.




Πηγή: skai.gr