Δυνατότητα μετάταξης δίνει η κυβέρνηση σε εργαζόμενους της ΕΑΣ

Δυνατότητα μετάταξης σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου και στην τοπική αυτοδιοίκηση δίνει η κυβέρνηση σε εργαζόμενους των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ), με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή.

Βάσει της τροπολογίας, εργαζόμενοι αορίστου χρόνου των οποίων οι λογαριασμοί έχουν κατασχεθεί μπορούν εντός δύο μηνών από την έναρξη ισχύος της διάταξης να υποβάλλουν αίτηση μετάταξης σε υφιστάμενες κενές θέσεις.

Η τροπολογία «πιάνει» και προσωπικό της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων (ΕΛΒΟ), της Ηλεκτρομηχανική Κύμης και της Μεταλλουργικής Βιομηχανίας Ηπείρου.

Οι λεπτομέρειες αναφορικά με τη διαδικασία μετάταξης θα καθοριστούν με υπουργική απόφαση της αρμόδιας υπουργού διοικητικής μεταρρύθμισης, Όλγας Γεροβασίλη.

Στην έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους πάντως υπογραμμίζεται πως ο αριθμός των μετατάξεων θα συνυπολογιστεί στις νέες προσλήψεις του έτους 2017, με βάση τον κανόνα που επιτρέπει μία πρόσληψη για κάθε τέσσερις αποχωρήσεις.

Η εν λόγω τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την κινητικότητα στο Δημόσιο, το οποίο εισάγεται σήμερα Πέμπτη το απόγευμα προς συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, προκειμένου να ψηφιστεί αύριο.
Πηγή: skai.gr - Ναντίν Χαρδαλιά