Ακόμα και θέμα ωρών ο ανασχηματισμός (upd)

Σήμερα Παρασκευή, έκτος απροόπτου, αναμένεται ο ανασχηματισμός.

Όλα δείχνουν ότι εκτός του νέου σχήματος μένει τελικά εκτός του ο υπουργός Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, όπως και οι υπουργοί Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς, Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου και Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας.

Για την ώρα δεν έχει ξεκαθαριστεί αν ο Γιώργος Σταθάκης θα αναλάβει το νέο υπερ-υπουργείο Ναυτιλίας και Μεταφορών, αφήνοντας το χαρτοφυλάκιο Οικονομίας που έχει σήμερα στα χέρια του Νίκου Παππά.

Άγνωστο παραμένει εάν στο υπουργείο Δικαιοσύνης θα παραμείνει ο Νίκος Παρασκευόπουλος ή εάν θα αντικατασταθεί από τον Φώτη Κουβέλη, που όλες οι πληροφορίες θέλουν να μπαίνει στην κυβέρνηση.

Στον αντίποδα, με το βλέμμα στη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς, αμετακίνητοι στις θέσεις τους παραμένουν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Γιώργος Χουλιαράκης στο υπουργείο Οικονομικών και ο Γιάννης Δραγασάκης στην αντιπροεδρία της κυβέρνησης. Στη θέση τους παραμένουν επίσης ο Νίκος Κοτζιας στο υπουργείο Εξωτερικών, ο Ανδρέας Ξανθός στο υπουργείο Υγείας και ο Χρήστος Σπίρτζης.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και ποσά νέα πρόσωπα της γενιάς του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα θα μπουν στην κυβέρνηση.

Μεταξύ άλλων συζητείται η χρησιμοποίηση της Έφης Αχτσιόγλου, συνεργάτιδας του Γιώργου Κατρούγκαλου, στη θέση της υπουργού Εργασίας, αλλά και του Γιώργου Βασιλειάδη, νυν γενικού γραμματέα για την καταπολέμηση της Διαφθοράς.

Επίσης, φαίνεται ότι ο κ. Τσίπρας επιλέγει τη διατήρηση του Νίκου Φίλη στο υπουργείο Παιδείας, παρά την αντιπαράθεσή του με την Εκκλησία, αλλά θα ορίσει υφυπουργό του αρμόδιο για θέματα θρησκείας τον Γιάννη Αμανατίδη. Δεν αποκλείεται πάντως σε αυτή τη θέση να βρεθεί ο Τέρενς Κουίκ των ΑΝΕΛ.

Στην κυβέρνηση, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, μπαίνουν επίσης ο Κώστας Ζαχαριάδης και ο Δημήτρης Καμμένος.

Δεν αποκλείεται επίσης αλλαγή στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου, με την Όλγα Γεροβασίλη να ακούγεται για το υπουργείο Εσωτερικών.
Πηγή: skai.gr