Η κυβέρνηση παρουσιάζει τον υποψήφιο πρόεδρο του ΕΣΡ πετώντας το μπαλάκι στη ΝΔ

Τον υποψήφιό της για την προεδρία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης ετοιμάζεται να παρουσιάσει η κυβέρνηση, χρησιμοποιώντας τον μάλιστα ως όχημα για να πετάξει το μπαλάκι της ευθύνης στη Νέα Δημοκρατία.

Ο υποψήφιος αναμένεται να μεταβεί στις 12:00 το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου και σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, ο υποψήφιος είναι πρόσωπο που η αξιωματική αντιπολίτευση «δύσκολα θα μπορεί να απορρίψει».

Ο υποψήφιος θα παρουσιαστεί επίσημα τη Δευτέρα στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, όπου και θα συζητηθεί η συγκρότηση του ΕΣΡ.

Με την κίνησή αυτή, ο Αλέξης Τσίπρας ουσιαστικά πιέζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη να συναινέσει στη σύσταση του Συμβουλίου, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση εξακολουθεί να σχεδιάζει κατάθεση ενδιάμεσου νόμου για προσωρινή βεβαίωση λειτουργίας των καναλιών. Η ΝΔ απορρίπτει κατηγορηματικά τέτοιο νόμο-γέφυρα, καθώς ζητά άμεση και πλήρη μεταφορά όλων των αρμοδιοτήτων στο ΕΣΡ.

Η κυβερνητική πηγή κατηγόρησε τη ΝΔ ότι με την άρνησή της να συμβάλει στη συγκρότηση του ΕΣΡ είναι υπεύθυνη για «θεσμική παρεκτροπή», και «μπλοκάρει συνειδητά κάθε δυνατότητα να μπει τάξη στην ασυδοσία» του τηλεοπτικού τοπίου.

Πετώντας ξεκάθαρα το γάντι στη ΝΔ, η πηγή προσέθεσε πως τη Δευτέρα στη Διάσκεψη των Προέδρων ο ελληνικός λαός θα βγάλει τελεσίδικα συμπεράσματα για το ποιος είναι ο «πραγματικός στόχος» της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Πηγή: skai.gr