Υπεραμύνεται επιτιθέμενος ο Πολάκης για την τροπολογία του ΕΚΑΒ

Στην αντεπίθεση πέρασε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, για την τροπολογία που κατέθεσε σχετικά με το ΕΚΑΒ.

Ο κος Πολάκης υποστήριξε ότι η δυνατότητα σύναψης συμβάσεων με ιδιωτικές εταιρίες μεταφορών προβλέπεται από το 1999 και ενεργοποιείται εκ νέου για την πρόληψη έκτακτων καταστάσεων. Θυμηδία πάντως προκάλεσε αναφερόμενος σε πιθανή "μαζική καταστροφή".

Απαντώντας, δε, στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης, ισχυρίστηκε ότι με την επίμαχη τροπολογία προικοδοτείται το ΕΚΑΒ με περίπου 12 εκατομμύρια ευρώ ετησίως για τις αεροδιακομιδές και τις πλωτές μεταφορές, καθώς την αποπληρωμή παλαιότερων ληξιπρόθεσμων οφειλών που εκκρεμούν ακόμη κι από τη δεκαετία του 80'.

"Και μας κουνάνε το δάχτυλο αντί να πουν ευλόγησον;", σημείωσε ο κος Πολάκης, ενώ σχολιάζοντας τις σημερινές κινητοποιήσεις των εργαζομένων του ΕΚΑΒ ενάντια στην τροπολογία η οποία θεωρούν ότι υποκρύπτει ιδιωτικοποίηση του φορέα, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στους συνδικαλιστές, κάνοντας λόγο για "αγωνιστικό τηλεοπτικό σόου" με στόχο όπως είπε να δικαιολογήσουν κάποιοι την ύπαρξή τους.
Πηγή: Nαντίν Χαρδαλιά