Παππάς: Στο οπλοστάσιο της κυβέρνησης η τροπολογία για το μαύρο

Μετά τη σημερινή διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής όπου θα συζητηθεί το ενδεχόμενο συγκρότησης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης θα αποφασίσει η κυβέρνηση αν θα επανακαταθέσει την τροπολογία που προβλέπει το κλείσιμο εντός πέντε ημερών των καναλιών που δεν πήραν άδεια στον διαγωνισμό.

Αυτό δήλωσε στην ΕΡΤ ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ουσιαστικά επιβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση διατηρεί στο «οπλοστάσιό» της την επίμαχη τροπολογία, σε περίπτωση που η Νέα Δημοκρατία καταψηφίσει, όπως έχει διαμηνύσει, τις προτάσεις της κυβέρνησης.

Ο κ. Παππάς είπε ότι η κυβέρνηση έχει εμπιστοσύνη στους χειρισμούς του Προέδρου της Βουλής επί του θέματος και κάλεσε τη ΝΔ να αλλάξει στάση και να συναινέσει στη συγκρότηση του ΕΣΡ.

Προσέθεσε πάντως ότι τα κράτη και οι κυβερνήσεις δεν πρέπει να λειτουργούν εν κενώ.

Σχετικά με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έκανε δεκτές τις προσφυγές των καναλιών κατά του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες και θα εξετάσει τη συνταγματικότητα της υπόθεσης, ο κ. Παππάς είπε πως αν ακυρωθεί ο δικός του νόμος τα κανάλια θα επιστρέψουν σε ένα αντισυνταγματικό καθεστώς και προσέθεσε ότι είναι ντροπή για τη ΝΔ να καλεί τους δικαστές να βγάλουν τα χρήματα από το ταμείο του κράτους για να τα δώσουν στους καναλάρχες.

Αναφερόμενος εμμέσως στο θέμα που έχει προκύψει με τη στοχοποίηση του αντιπρόεδρου του ΣτΕ, με τη δημοσίευση προσωπικών e-mail του, ο κ. Παππάς αρνήθηκε ότι η κυβέρνηση κινείται με πράξεις παρασκηνίου.

Ορισμένοι καναλάρχες, είπε, έχουν μετατρέψει τα δελτία ειδήσεων των σταθμών τους σε εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών τους συμφερόντων, στοχοποιώντας ακόμα και τον Πρόεδρο του Συμβούλιου Επικρατείας.
Πηγή: skai.gr