Κλείσιμο

Πολάκης: Αυτό το κράτος δεν μπορεί να υπηρετήσει αριστερό πολιτικό σχέδιο

Από το βήμα του 2ου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης επιτέθηκε για ακόμη μία φορά στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και μεταξύ άλλων τόνισε πως η κυβέρνηση βρίσκεται σε πόλεμο με το σύστημα.

Αναλυτικά ο κ. Πολάκης κατά την ομιλία του ανέφερε:

«Χθες το βράδυ στην Σαντορίνη, για να γίνει αξονική τομογραφία σε ένα 35χρονο που πήγε στο νοσοκομείο, χρειάστηκε να παρέμβει εισαγγελέας για να μπορέσει στο ιατρικό παραμάγαζο εκεί να κάνει την αξονική. Τα βοθροκάναλα έδειξαν ότι δεν μίλησα σε μια πρώην καρκινοπαθή. Όλα αυτά δείχνουν ότι έχουμε πόλεμο. Εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα η σύζυγός μου δέχεται απειλητικά μηνύματα. Πάρε μαύρα ρούχα για τον άντρα σου και τον γιo σου της λένε» και ανέφερε: «Να τελειώνει η κλάψα, τώρα κυβερνάμε, που σημαίνει συγκρουόμαστε, που σημαίνει αλλάζουμε την πραγματικότητα που ζούμε».

Δεν πρόκειται ένα σύστημα ριζωμένο 70 χρόνια στη διαπλοκή και στις πελατειακές σχέσεις να σου πει «περάστε», θα σε πυροβολήσουν με 45άρι, «αν βαστάς βασιλικό και τσι ραντίζεις» δεν θα κάνεις τίποτα, σημείωσε ο κ. Πολάκης.

Επικαλούμενος ρήση του Ναπολέοντα «καταστρέφεις καλύτερα αυτό που ξέρεις να αντικαταστήσεις», ο κ. Πολάκης είπε ότι πρέπει να είμαστε εξαντλητικά συγκεκριμένοι στο τι πρέπει να αλλάξουμε, διαφορετικά, αν δεν γίνει αυτό, τότε το σύστημα σε 2-3 χρόνια θα μας ρουφήξει και θα γίνουμε σαν αυτούς, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήλθε γι' αυτό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε την εξουσία γιατί έσπασε το κοινωνικό συμβόλαιο εξαγοράς της κοινωνίας και γιατί βρέθηκε μια ηγεσία, με τον Αλέξη Τσίπρα για να είμαστε ξεκάθαροι, που είπε «πάμε να κυβερνήσουμε», είπε ο κ. Πολάκης, προσθέτοντας να το κρατήσουμε αυτό για να πάρουμε και την εξουσία.

Είπε ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας προσπάθησε να ισορροπήσει το σύστημα, δίνοντας επιπλέον 800 εκατ. ευρώ, ενώ ήδη έχουν προσληφθεί πολλοί, προσθέτοντας ότι «τώρα βγαίνουν κάτι συνδικαλιστές της συμφοράς, εξαπτέρυγα του Γεωργιάδη και του Λοβέρδου και λένε ότι πεθαίνει κόσμος στα νοσοκομεία. Τώρα σώζεται κόσμος στα νοσοκομεία» τόνισε ο κ. Πολάκης.
Στην ομιλία του, ανέφερε ότι αυτό το κράτος δεν μπορεί να υπηρετήσει αριστερό πολιτικό σχέδιο, προσθέτοντας «να το τσακίσουμε και να το αλλάξουμε. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα».
Πηγή: skai.gr