Λεβέντης: Ξεπουλιούνται τα πάντα, αλλά ο Τσίπρας δεν είναι κακός άνθρωπος

«Εγώ με τον Τσίπρα δεν θα πάω - και το ξέρει κι ο ίδιος του το έχω πει – ψήφο εμπιστοσύνης δεν δίνω – θα γίνουν εκλογές αν του φύγουν πέντε βουλευτές γιατί δεν μπορεί να βασίζεται σε εμένα» ξεκαθάρισε ο Βασίλης Λεβέντης μιλώντας την Τρίτη στη Βουλή κατά τη συζήτηση του ν/σ για τα προαπαιτούμενα.

Ξεπουλιούνται τα πάντα, αλλά ο Τσίπρας δεν είναι κακός άνθρωπος παραδέχθηκε ακόμη ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

«Η ΝΔ ούτε λίγο ούτε πολύ λέει ότι όλα τα ξεπουλάει ο ΣΥΡΙΖΑ, κι εδώ που τα λέμε δεν έχει άδικο… ξεπουλιούνται τα πάντα, αλλά ο κ. Τσίπρας είναι ο κακός άνθρωπος που θέλει να τα πουλήσει όλα; Όχι, αλλά η χώρα έχει περιέλθει σε δύσκολη κατάσταση άρα η λύση του μία ή τα τινάζει όλα κ πάμε σε Grexit ή τα υπογράφει όλα… Φτάσαμε εδώ γιατί από 2009 οι κυβερνήσεις κορόιδευαν τους δανειστές» τόνισε.

«Ούτε ο Σαμαράς ήταν κακός που πέρναγε αντιλαϊκά μέτρα απλά ήταν η κακή αντιπολίτευση τότε που έλεγε ‘‘προδότες’’» σχολίασε δε ο κ. Λεβέντης.

«Έχουμε πάρει ένα πολύ στραβό δρόμο, δεν υπάρχει σωτηρία, ο λαός είναι πλήρως απογοητευμένος (…) έχουμε δύο κόμματα που συγκρούονται απλώς για την κατάληψη της εξουσίας η ΝΔ αυτό κάνει κι ο Τσίπρας γι’ αυτό έκανε ότι έκανε» σχολίασε.

Εγώ είπα, πρόσθεσε, ότι ο Τσίπρας μετά έκανε στροφή προς σοβαρότητα αλλά έχει βαρίδια – παρακολουθώ βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ που δεν πιστεύουν στην Ευρώπη.

«Γιατί δεν κάνουμε μία οικουμενική κυβέρνηση ή να ακολουθήσει ο Τσίπρας το Γολγοθά του και να καταρρεύσει; γιατί είναι βέβαιο» εκτίμησε. Εγώ, πρόσθεσε, θα συνεχίσω να καλώ Τσίπρα και Μητσοτάκη να ξεχάσουν εγωισμούς τους και να φτιάξουμε μία κυβέρνηση όπως τη θέλει η Ελλάδα κι οι ομογενείς.

Για τις τηλεοπτικές άδειες, ο πρόεδρος της ΕΚΕ πρότεινε οι καναλάρχες να πληρώσουν εφάπαξ 60 εκατ. ευρώ, κι όποιος δεν μπορεί να κλείσει μόνος του, αντί να κλείσει η κυβέρνηση κανάλια.

«Παρότι ο Παππάς πέτυχε να πάρει λεφτά, λέω τα κανάλια να μην κλείσουν, αλλά να βάλουμε 60 εκατ. ευρώ στο καθένα κι όποιο μπορέσει να πληρώσει να παραμείνει – θα είναι κακό να ακούσουν στην Ευρώπη ότι είχαμε οχτώ κανάλια εθνικής εμβέλειας και κλείνουμε τα μισά – αν μπορούν ας πληρώσουν (…) αλλιώς θα κλείσουν μόνα τους όχι να τα κλείσει η κυβέρνηση» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη, δήλωσε ότι «ο Τσίπρας πρέπει να τον μαζέψει, να μην τον αφήνει να του κάνει χαρακίρι, εκτός κι αν έχει χάσει τον έλεγχο».

«Αυτή την ώρα που φεύγουν οι νέοι μας είναι η ώρα ο Φίλης να θέτει θέμα θρησκευτικών; Παρακαλώ τον πρωθυπουργό που δείχνει μια μετριοπάθεια να μην αφήνει τους υπουργούς να τού κάνουν το πλήρες χαρακίρι εκτός αν ο Τσίπρας έχει χάσει αυτοπροσδιορισμό του και έλεγχο» τόνισε ο Βασίλης Λεβέντης.
Πηγή: skai.gr