Χατζησωκράτης: Ο Σπίρτζης έχει τεράστιες ευθύνες για την Attica Bank

Τεράστιες ευθύνες στον πρώην πρόεδρο του ΤΕΕ, και σημερινό υπουργό Υποδομών, Χρήστο Σπίρτζη για τη σημερινή οικονομική κατάσταση της Τράπεζας Αττικής καταλογίζει το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ Δημήτρης Χατζησωκράτης, κάνοντας λόγο για μεγάλα προβλήματα.

«Θέλαμε να έχουμε δική μας τράπεζα...» δήλωσε σκωπτικά και με την ιδιότητα του πολιτικού μηχανικού, ενώ χαρακτήρισε ως απίθανη τη δανειοδότηση Καλογρίτσα από την Τράπεζα Αττικής.

«Από τα 854 εκατ. του ΤΣΜΕΔΕ στην Αττικής, σήμερα μόνο 74 εκατ. έχουν απομείνει» επισήμανε ο κ. Χατζησωκράτης, ενώ σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα ότι κάποιοι επιβουλεύονται την απόκτηση της τράπεζας, διερωτώμενος «και ποιος να την πάρει άμα απαξιωθεί;» Η μετοχή?συνέχισε, βολοδέρνει τους τελευταίους 3 μήνες... Όλοι φοβούνται το bail in (κούρεμα καταθέσεων)».

«Kαι ο σημερινός πρόεδρος του ΤΕΕ έχει ευθύνες» διευκρίνισε πάντως ο κ. Χατζησωκράτης για τον Γιώργο Στασινό.

Aίσθηση πάντως προκάλεσε και η αναφορά του στελέχους της ΔΗΜΑΡ για τον Φώτη Κουβέλη με τον οποίο επί χρόνια είχαν κοινή συμπόρευση επί χρόνια, και σήμερα στηρίζει την κυβέρνηση. «Μια λέξη έχω να πω μόνο: αξιοπρέπεια... Τίποτε άλλο» ανέφερε με νόημα.

Από την πλευρά της, η βουλευτής του Ποταμιού Κατερίνα Μάρκου αναρωτήθηκε για την Attica Bank «πού δόθηκαν τα δάνεια; πώς δόθηκαν και τι γίνεται με τις καταθέσεις του κόσμου;» προσθέτοντας ότι κατέθεσε στη Βουλή σχετική ερώτηση.
Πηγή: skai.gr