Μπαλτάς: Ήττα στο δημοκρατικό δρόμο του σοσιαλισμού το Ελληνικό

Το ανελέητο σφυροκόπημα της αντιπολίτευσης και τις ομαδικές αιχμές περί πλήρους αντίφασης ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ του χθες και του σήμερα όσον αφορά στην επένδυση στο Ελληνικό, επιχείρησε να αποκρούσει ο Υπουργός Πολιτισμού, Αριστείδης Μπαλτάς, κάνοντας λόγο για έναν «υποχρεωτικό συμβιβασμό στο δημοκρατικό δρόμο του σοσιαλισμού».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει εκ γενετής για μία έννοια που λέγεται “δημοκρατικός δρόμος του σοσιαλισμού” και στο περιεχόμενό του έχει υποχωρήσεις, συμβιβασμούς, νίκες και ήττες. Είναι σταθερές οι αξίες μας σε αυτό το δρόμο. Άρα όταν σε αυτό το δρόμο βρισκόμαστε μπροστά σε υπέρτερους συσχετισμούς που μας αναγκάζουν να υποστούμε μία αναγνωρισμένη ήττα δεν σημαίνει ότι μετά την ήττα λέμε άλλα από αυτά που λέγαμε πριν. Λέμε κάτι που αναγνωρίζει το γεγονός μιας ήττας, ότι πρέπει να προσαρμοστούμε, να κάνουμε το συμβιβασμό που απαιτεί η ήττα για να συνεχίσουμε τον αγώνα», σημείωσε ο κ. Μπαλτάς, επιμένοντας ότι η κυβέρνηση δεν αντιφάσκει κι ότι πέτυχε σημαντικές βελτιώσεις στη σύμβαση αξιοποίησης της έκτασης.

Ο Υπουργός Πολιτισμού πάντως διαβεβαίωσε την εθνική αντιπροσωπεία ότι η κυβέρνηση θα «τιμήσει τις υπογραφές της» με τους επενδυτές του Ελληνικού.

Να ξεκαθαρίσει τη θέση της σχετικά με το αν η επένδυση στο Ελληνικό είναι ωφέλιμη ή αποτελεί «στρατηγική ήττα», κάλεσε την κυβέρνηση, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας. «Τελικά αποδεικνύετε απ’ όσα είπε ο κ. Μπαλτάς ότι βρίσκεται ακόμα ανάμεσα στην αντίφαση της αυταπάτης και της σκέτης απάτης», σχολίασε δεικτικά ο κ. Δένδιας.

«Δεν λέμε ψέματα, ούτε αλλάξαμε άποψη. Πάντα λέγαμε ότι είμαστε κατά των ιδιωτικοποιήσεων αλλά είμαστε υπέρ της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας. Και εννοούμε ότι είμαστε ενάντια σε ιδιωτικοποιήσεις που είχατε επιβάλει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στο ξεπούλημα δηλαδή των επιχειρήσεων. Αναγκαστήκαμε ότι είχατε συμφωνήσει να το κρατήσουμε και δώσαμε αγώνα να βελτιώσουμε τους όρους και το καταφέραμε», σημείωσε από την πλευρά του ο Υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, υπερασπιζόμενος την κυβέρνηση, ενώ προκάλεσε γέλωτες με την αναφορά του ότι «ο χώρος προς την παραλία θα είναι ανοιχτός. Μπορεί να έχει κάποιες πολυθρόνες ή ένα beach bar, αλλά θα είναι ανοιχτός».

Αποδέκτης των ομαδικών πυρών της αντιπολίτευσης έγινε νωρίτερα η κυβέρνηση με αφορμή τη σύμβαση για την αξιοποίηση του Ελληνικού, που συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής και με αιχμή τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση σε αντιδιαστολή με τη σημερινή της υπογραφή στην επένδυση.
Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά