Δημαράς: Ακόμη και μαφίες μπορούν να έχουν χρήμα και να πάρουν ΜΜΕ

Για μαφίες που μπορεί να αποκτήσουν κανάλι προειδοποίησε την Πέμπτη μέσω του ΣΚΑΪ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Δημαράς, μετά και τις δηλώσεις του Κώστα Χρυσόγονου στον σταθμό μας ότι δεν μπορεί να αποτελέσει μοναδικό κριτήριο για τις τηλεοπτικές άδειες το οικονομικό γιατί «θα βρεθούμε με Εσκομπάρ».

«Ακόμη και μαφίες μπορούν να έχουν χρήμα και να πάρουν ΜΜΕ, διαμορφώνοντας τους πολίτες μας τη νεολαία μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δημαράς. «Πρέπει να δούμε από που προέρχεται το χρήμα (των συμμετεχόντων στο διαγωνισμό) πρέπει να εξαντλήσουμε τα περιθώρια. Δεν αναφέρομαι σε πρόσωπα, ξέρω ότι υπαρχουν δεξιοί, κεντρώοι και αριστεροί εργολάβοι» παρατήρησε ο κ. Δημαράς.

Με αφορμή την προσπάθεια να πάρει τηλεοπτική άδεια ο εργολάβος κ. Καλογρίτσας τόνισε ότι «κατά ένας μέρος επιβεβαιώνονται οι επιφυλάξεις μου» και επανέλαβε κατηγορηματικά ότι «οι άνθρωποι ή οι εταιρείες που παίρνουν δημόσια έργα ή έχουν έμμεση σχέση δεν πρέπει να επηρεάζουν την πολιτική και δεν πρέπει να διαθέτουν ΜΜΕ». Υποστήριξε πάντως ότι η ευρωπαϊκή νομοθεσία επιτρέπει τη συμμετοχή εργολάβων στο διαγωνισμό.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διευκρίνισε επίσης ότι πιστεύει πως η κυβέρνηση πρέπει να ρυθμίζει τις αγορές και να παρεμβαίνει. «Αν το κράτος δεν παρεμβαίνει, δεν διαμορφώνει το πλαίσιο, θα έχουμε άσχημα αποτελέσματα... Το κράτος άφησε να σκάσει η φούσκα της οικοδομής» είπε. Έκανε λόγο για ασυδοσία με τις τηλεοπτικές συχνότητες, αναφέροντας πως «προτιμώ λιγότερα κανάλια παρά χρεοκοπημένα ή μαφιόζικα κανάλια».

«Δεν πίστευα στις υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ»

Ο κ. Δημαράς δήλωσε δε ότι συμμετείχε στην πλειοδοσία, όπως την αποκάλεσε, υποσχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ την πρώτη περίοδο (εκλογές Ιανουαρίου), και ότι δεν πίστευε σε αυτές τις υποσχέσεις. «Πρέπει να λέμε πάντα στον ελληνικό λαό όλη την αλήθεια... Με υποσχέσεις και "θα" δεν λύνονται τα προβλήματα» επισήμανε.
Πηγή: skai.gr