ΝΔ: Η κυβέρνηση ανέχεται οι «γνωστοί - άγνωστοι» να αλωνίζουν στα Εξάρχεια

«Κατά ριπάς» βάλλει η αξιωματική αντιπολίτευση εναντίον της κυβέρνησης με αφορμή τα φαινόμενα καταλήψεων δημόσιων κτιρίων και εγκαταστάσεων , τις εμπρηστικές επιθέσεις, τους βανδαλισμούς και γενικότερα τα φαινόμενα βίας στην περιοχή των Εξαρχείων.

Μία ημέρα μετά την επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο κέντρο της Αθήνας, 17 βουλευτές του κόμματος με πρώτο υπογράφοντα τον Μάκη Βορίδη, κατέθεσαν επίκαιρη επερώτηση προς τον Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Κατηγορούν την κυβέρνηση ότι με την «ανοχή» που επιδεικνύει απέναντι στους «γνωστούς - αγνώστους» και τα «νοσηρά φαινόμενα ανομίας» τους επιτρέπει να «αλωνίζουν στα Εξάρχεια» ενισχύοντας το παρακράτος της περιοχής και δημιουργώντας μία ανεξέλεγκτη κατάσταση.

«Αρχής γενομένης από την ανάληψη της εξουσίας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ υλοποιείται μία ανεξήγητη πολιτική επιλογή υποχώρησης του κράτους και αντίστοιχα παραχώρηση χώρου δράσης σε όλους αυτούς τους “γνωστούς – αγνώστους” και “μπαχαλάκηδες”», υπογραμμίζουν οι επερωτώντες βουλευτές, υποστηρίζοντας ότι οι «γνωστοί – άγνωστοι» αλωνίζουν ανενόχλητοι.

«’Οι γνωστοί - άγνωστοι’ αλωνίζουν κυριολεκτικά, παρελαύνοντας ανενόχλητοι και επιτιθέμενοι με πιστόλια, μολότοφ, βαριοπούλες, σπέρνοντας τον φόβο και τον πανικό παντού, καταλύοντας έτσι πραγματικά κάθε έννοια κράτους δικαίου», υπογραμμίζουν οι 17 «γαλάζιοι» βουλευτές, τονίζοντας ότι στο παρελθόν σε ανάλογα μεμονωμένα επεισόδια η αντίδραση της πολιτείας ήταν σθεναρή και συμπυκνωνόταν στη φράση «καμία ανοχή στην παράνομη βίας και στις έκνομες ενέργειες», σε αντίθεση όπως υποστηρίζουν με τη στάση που τηρεί η σημερινή κυβέρνηση.

Οι βουλευτές της ΝΔ καταλογίζουν στην κυβέρνηση ότι αντί να αφοπλίσει τους «παράνομους και τους εγκληματίες» ενισχύοντας την αστυνομία επιλέγει την «προσκόλληση σε ιδεοληψίες», αφήνοντας ελευθερία δράσης σε «αυτόβουλους τιμητές».

Παράλληλα κατηγορούν την κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο για αποδεκατισμό των αστυνομικών δυνάμεων και του Αστυνομικού Τμήματος Εξαρχείων, ενώ την ψέγουν και για την επιλογή της να απομακρύνει από το κέντρο της Αθήνας δημόσιες υπηρεσίες αντί όπως σημειώνουν να αναμορφώνει το υφιστάμενο επιχειρησιακό σχέδιο δράσης.
Πηγή: skai.gr - Ναντίν Χαρδαλιά