Κλείσιμο

Λοβέρδος προς Παππά: Θα υπάρξουν αλλαγές στις τηλεοπτικές άδειες;

Επίθεση εναντίον του Υπουργού Επικρατείας εξαπολύει ο Ανδρέας Λοβέρδος, με αφορμή την επιστολή του αρμόδιου Επιτρόπου για την αδειοδότηση των ΜΜΕ.

Λάβρος εναντίον του Υπουργού Επικρατείας εμφανίζεται ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, στον απόηχο της επιστολής καταπέλτη του αρμόδιου Επιτρόπου Γκίντερ Έντιγκερ, για την αδειοδότηση των ΜΜΕ.

Με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε προς τον Νίκο Παππά, ο Ανδρέας Λοβέρδος, τον κατηγορεί για αναληθή διακίνηση πληροφοριών ότι ο πρόσφατος νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες «δήθεν δικαιώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή», ενώ καταλογίζει στο νόμο σοβαρά προβλήματα αντίθεσής του με το Ενωσιακό Δίκαιο τόσο ως προς τη χωρητικότητα του φάσματος, όσο και ως προς τις ρυθμίσεις που αφορούν τη Digea.

Βάσει των ανωτέρω συμπερασμάτων, ο κος Λοβέρδος, ερωτά κατά πόσο ο Υπουργός Επικρατείας προτίθεται να προωθήσει αλλαγές στη νομοθεσία περί ΜΜΕ και προς ποια κατεύθυνση.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

ΘΕΜΑ :
Επιστολή του αρμόδιου Επιτρόπου για θέματα που αφορούν τον πρόσφατο νόμο για την αδειοδότηση των ΜΜΕ.

Κύριε Υπουργέ

Διαβάζουμε την απάντηση του αρμόδιου Επιτρόπου για θέματα που αφορούν τον πρόσφατο νόμο σας για την αδειοδότηση των ΜΜΕ. Το πρώτο μας συμπέρασμα είναι, πως ήταν αναληθή τα όσα διακινούντο από το υπουργείο σας για δήθεν δικαίωσή σας από την Επιτροπή. Το δεύτερο συμπέρασμά μας όμως είναι, πως ο νόμος σας έχει σοβαρά προβλήματα αντίθεσής του με το Ενωσιακό Δίκαιο τόσο ως προς τη χωρητικότητα του φάσματος, όσο και ως προς τις ρυθμίσεις που αφορούν τη Digea.

Ερωτάσθε λοιπόν:


α. Ενόψει των ανωτέρω θα προωθήσετε αλλαγές στη νομοθεσία περί ΜΜΕ;

β. Σε καταφατική περίπτωση, ποια θα είναι η κατεύθυνση των αλλαγών αυτών;


Ο ερωτών βουλευτής

Ανδρέας Λοβέρδος


Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά