Κίνα: Τεχνολογικό πάρκο πρότεινε στην Huawei ο πρωθυπουργός (φωτό)

Τη δημιουργία ενός τεχνολογικού πάρκου στην Αθήνα πρότεινε την Κυριακή στους επικεφαλής της Huawei ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στην έδρα του κινεζικού τεχνολογικού κολοσσού στο Πεκίνο.

Ο πρωθυπουργός πρότεινε τη δημιουργία του πάρκου σε συνεργασία με τον κινεζικό κολοσσό και την αδελφοποίησή του με την Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «οι νέες τεχνολογίες είναι αναπτυξιακό εργαλείο, και όχι απλά ένας κλάδος της οικονομίας.»



«Η ελληνική κυβέρνηση για πρώτη φορά επενδύει σημαντικά στον κλάδο της πληροφορικής και της τεχνολογίας, γιατί αυτό αποτελεί το οξυγόνο της οικονομίας», επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στην έδρα του κινεζικού τεχνολογικού κολοσσού Huawei στο Πεκίνο.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Huawei τόνισε ότι η κινεζική εταιρεία θα εφαρμόσει ένα πρόγραμμα τριετούς διάρκειας για την εκπαίδευση Ελλήνων φοιτητών στην τεχνολογία νέας γενιάς.

Ο πρωθυπουργός ξεναγήθηκε από τους επικεφαλής της εταιρείας -και μάλιστα υπό τη μουσική του Ζορμπά- σε διάφορα τμήματα, όπου έγινε παρουσίαση των τεχνολογικών επιτευγμάτων της Huawei όπως τα κινητά τηλέφωνα 5G, αλλά και έξυπνες εφαρμογές προηγμένης τεχνολογίας.

Ο κ. Τσίπρας στη συνάντησή του με τους επικεφαλής του κινεζικού ομίλου αναφέρθηκε στη δημιουργία της Γ.Γ Ψηφιακής Πολιτικής παρά τω Πρωθυπουργώ και στο γεγονός ότι ο νέος αναπτυξιακός νόμος θέτει στην πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων τις Νέες Τεχνολογίες, την Πληροφορική και την Έρευνα.



Ο πρωθυπουργός είχε και συνάντηση με τον πρόεδρο τoυ κινεζικού ομίλου Wanda. H WΑΝDA Cultural Industry Group είναι σήμερα η μεγαλύτερη πολιτιστική επιχείρηση στην Κίνα, και το μεγαλύτερο κινηματογραφικό στούντιο παγκοσμίως. 

Στο πλαίσιο αυτό, ο Αλέξης Τσίπρας συζήτησε με τον Wang Jianlin δημιουργία στούντιο κινηματογραφικών παραγωγών στην Ελλάδα.

«Τα δύσκολα βρίσκονται πίσω μας. Ο ελληνικός λαός έδειξε αντοχή και υπομονή έκλεισε η πρώτη και πιο δύσκολη αξιολόγηση. Για πρώτη φορά ανοίγει δρόμος για την μείωση του χρέους, με προϋπόθεση την επενδυτική εμπιστοσύνη» διαβεβαίωσε το Σάββατο από το Πεκίνο ο κ. Τσίπρας σε συνέντευξή του σε κινεζικό τηλεοπτικό δίκτυο.

«Το Β' εξάμηνο του
 2016 επιστρέφουμε στην ανάπτυξη, με εκτιμήσεις για ρυθμούς 3% του ΑΕΠ 2017. Όραμα μας είναι η σταθερή επιστροφή στην ανάπτυξη. Πατάμε στα πόδια μας 2021» πρόσθεσε.




Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ