Θεοδωράκης: Ο Τσίπρας έκανε το όχι ναι, και ο Δρίτσας τη σύμβαση ασύμβατη

H κυβέρνηση διαλύει και τα λιγοστά ψήγματα αξιοπιστίας της έναντι των ξένων επενδυτών τόνισε στη Βουλή ο Σταύρος Θεοδωράκης με αφορμή την τροποποίηση της σύμβασης παραχώρησης του ΟΛΠ στην COSCO από την κυβέρνηση.

«Ο κ. Δρίτσας δεν έκανε τίποτε άλλο πέρα από αυτό που δίδαξε ένα χρόνο πριν ο κ. Τσίπρας. Αφού ο αρχηγός έκανε το όχι, ναι, και εγώ θα κάνω τη σύμβαση ασύμβατη... Ανατολίτικες κουτοπονηριές, σε μια εποχή που η χώρα χρειάζεται μόνο σοβαρότητα» υπογράμμισε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Σύμφωνα με τον Σταύρο Θεοδωράκη, είναι σαφές ότι η κυβέρνηση υποσχέθηκε στα μουλωχτά στους εργαζόμενους, δια μέσου του κ. Δρίτσα, ότι «άλλο τι λέμε στους Κινέζους και άλλο τι θα κάνουμε.  Κοροϊδεύετε τους ψηφοφόρους σας. Και τώρα: Περήφανα λόγια και άτακτη φυγή» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Ένα κυρίαρχο κράτος πρέπει να διαπραγματεύεται σκληρά για να κερδίζουν περισσότερα οι πολίτες του. Όταν όμως συμφωνεί, πρέπει να τηρεί τις συμφωνίες του. Αλλιώς είναι ένα κράτος – παρωδία. Και με ένα κράτος – παρωδία κανένας δεν θέλει να έχει σχέσεις» επισήμανε.

Όπως ανέφερε
ο επικεφαλής του Ποταμιού, η Εθνική Τράπεζα έχει εκτιμήσει ότι η ανάπτυξη του λιμανιού του Πειραιά μπορεί να φέρει 5,1 δισεκ. το χρόνο στην οικονομία. «Είναι ίσως ένα υπερβολικά αισιόδοξο νούμερο, αλλά μας δίνει μια αίσθηση τι χάσαμε τα δύο αυτά χρόνια της καθυστέρησης. Και το χυμένο νερό δεν ξαναμαζεύεται, λένε οι Κινέζοι» σημείωσε.

Από το Μάρτιο του 2015, από εδώ, από το βήμα της Βουλής, σας κάλεσα να τελειώνετε με την COSCO. Να προχωρήσει η επένδυση, να πιάσουν δουλειά οι άνθρωποι στο λιμάνι -31.000 θέσεις εργασίας την περίοδο 2016-2025 λένε οι μελέτες, υπενθύμισε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση.
Πηγή: skai.gr