Συνάντηση Μητσοτάκη – Κένι: Πηγή έμπνευσης το «ιρλανδικό μοντέλο»

Πηγή έμπνευσης για την Ελλάδα θεωρεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης το μοντέλο που ακολούθησε η ιρλανδική κυβέρνηση για την έξοδο από την κρίση, αντιπαραβάλλοντάς το με το ελληνικό πρόγραμμα.

Κατά τη συνάντησή
με τον πρωθυπουργό της Ιρλανδίας στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής των ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος(ΕΛΚ), ο πρόεδρος της ΝΔ ανέπτυξε στον Έντα Κένι το ελληνικό πρόγραμμα, το οποίο όπως τόνισε «δεν βγαίνει», καθώς και την εναλλακτική πρόταση της ΝΔ για μεγαλύτερη ανάπτυξη στο 4% του ΑΕΠ και μικρότερα πρωτογενή πλεονάσματα, στο 2% του ΑΕΠ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι τα πρωτογενή πλεονάσματα στο 3,5% του ΑΕΠ τα επόμενα χρόνια δεν είναι εφικτός στόχος.

Σύμφωνα με πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Ιρλανδός πρωθυπουργός ανέφερε στον πρόεδρο της ΝΔ ότι συμφωνεί με τη λογική «ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις, μεγαλύτερη ανάπτυξη και μικρότερα πλεονάσματα», και προσέθεσε ότι θα μπορούσε να στηρίξει ένα πρόγραμμα που θα έχει στόχο ανάπτυξη στο 4% και πρωτογενές πλεόνασμα στο 2% του ΑΕΠ.

Εξάλλου, ο κ. Μητσοτάκης είχε κατ' ιδίαν συνάντηση με τον πρόεδρο του ΕΛΚ Ζοζέφ Ντολ στην έδρα της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς, στις Βρυξέλλες.

Πηγή: skai.gr