Με ομιλίες υπουργών και στελεχών συνεχίζονται οι εργασίες της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ

Με ομιλίες υπουργών και στελεχών συνεχίζονται οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ που αναμένεται να ολοκληρωθούν το βράδυ με τις αποφάσεις που θα ληφθούν για την πρόταση της Επιτροπής Θέσεων, την πρόταση Καταστατικού και τις προσυνεδριακές διαδικασίες.

Στην ανάγκη ουσιαστικής αναβάθμισης του κόμματος, ως προϋπόθεση επιτυχίας του πολιτικού σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε ο Γιάννης Δραγασάκης.

Τόνισε μεταξύ άλλων πως, "ορισμένες φορές η αριστερή κυβερνησιμότητα κατανοείται ως κάτι δεδομένο. Δεν είναι όμως απλώς ένα πλοίο έτοιμο που μπαίνει στη θάλασσα να ταξιδέψει, αλλά είναι κάτι που δημιουργείται εν πλω μέσα από αλλαγές, διόρθωση λαθών. Είναι μια διαδικασία μάθησης και η οργάνωση της μάθησης δεν πρέπει να γίνεται σε κλειστά γραφεία, αλλά έξω στην κοινωνία".

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υπογράμμισε πως «εάν θέλουμε έναν ΣΥΡΙΖΑ ενιαίο, δημοκρατικό κόμμα της Αριστεράς πρέπει να επικεντρωθούμε σ/ αυτό και όχι στις τάσεις. Να κάνουμε το κόμμα κέντρο λήψης των αποφάσεων».

«Η κυβέρνηση θα πρέπει να συμπεριφέρεται με εξαντλητική ειλικρίνεια. Λέγοντας τα πράγματα στον κόσμο όπως ακριβώς είναι, σημείωσε από την πλευρά του ο υπουργός Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης.

Όπως τόνισε, δεν έχουμε την πατρότητα του προγράμματος που εφαρμόζουμε. Αυτό που καταφέραμε είναι το καλύτερο δυνατό.
Πηγή: skai.gr