Τσίπρας: Οι ευρωπαϊκές ηγεσίες είναι υπεύθυνες για το Brexit

Την ευθύνη για ότι έγινε στη Βρετανία την έχουν πρωτίστως οι ευρωπαϊκές ηγεσίες με τις πολιτικές που ακολούθησαν υποστήριξε ο πρωθυπουργός στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Αναφερόμενος στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ολάντ προανήγγειλε πρωτοβουλία της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας για να αλλάξει η Ευρώπη.

Χρειαζόμαστε είπε ο κ Τσίπρας ένα νέο ξεκίνημα, ένα νέο όραμα για την Ευρώπη. Αυτό που συνέβη στη Βρετανία μπορεί να συμβεί και σε άλλες χώρες. Χρειάζεται άλλος δρόμος. Οι δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας έχουν τεράστια ευθύνη να αναλάβουν την πρωτοβουλία για τη σωτηρία της Ευρώπης και αυτό συζήτησα με τον Ολάντ σημείωσε ο κ Τσίπρας.

Χαρακτήρισε επίσης πυροκροτητή εξελίξεων την αυριανή επιτυχία των Podemos στην Ισπανία. Τηλεφώνησα είπε στον Πάμπλο Ιγκλέσιας και του ευχήθηκα καλή επιτυχία και τον κάλεσα να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για αν αλλάξουμε την Ευρώπη.

Όπως υποστήριξε ο κ Τσίπρας η απειλή για την Ευρώπη δεν ήρθε από τα αριστερά. Έρχεται από τα δεξιά και η ΝΔ ξεχνά ποιους έχει συμμάχους στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τον κ Τσίπρα οι ευρωπαϊκές ηγεσίες δημιούργησαν την καρικατούρα του εργατικού βορά και του τεμπέλη νότου. Ο βοράς θέλει να κλείσει τα σύνορά του και ο νότος αισθάνεται παρείσακτος

Αναφερόμενος στο περσινό δημοψήφισμα ο πρωθυπουργός είπε ότι το «Όχι» του περσινού Ιούλη δεν θα σήμαινε έξοδο. Το «Ναι» θα σήμαινε περισσότερα και πιο σκληρά μέτρα.

Ο κ Τσίπρας υποστήριξε επίσης ότι η κυβέρνηση υλοποίησε όλα όσα υποσχέθηκε στις εκλογές του Σεπτεμβρίου και τηρεί το πρόγραμμά της παρά τις πιέσεις.

Μίλησε επίσης για την επόμενη ημέρα τονίζοντας ότι ο στόχος μας τώρα είναι η δίκαιη ανάπτυξη και η υλοποίηση αυτού του στόχου έχει υπαρξιακά χαρακτηριστικά.

Πρέπει αν αποδείξουμε ότι δίνουμε λύσεις, να δώσουμε δουλειά σε νέους ανθρώπους και να μειώσουμε την απεργία στο μισό.
Πηγή: skai.gr