Καλύπτει τον Βενεζουελανό πρέσβη ο Κουρουμπλής -«Τα ΜΜΕ κακοποιούν τις γυναίκες»

Οργή προκαλεί η απίστευτη απάντηση του Παναγιώτη Κουρουμπλή στην ερώτηση 70 βουλευτών της αντιπολίτευσης για τις καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης από τον πρώην Πρέσβη της Βενεζουέλας στη χώρα μας, με την οποία εγκαλούσαν προσωπικά τον πρωθυπουργό ότι συγκάλυψε τον Βενεζουελανό διπλωμάτη μέσω επιστολής του στον Νικολάς Μαδούρο.

Με τη Γενική Γραμματεία Ισότητας να αποφεύγει να πάρει θέση για το ζήτημα, ο Υπουργός Εσωτερικών, πετάει την μπάλα στην εξέδρα κι αντί να μιλήσει για την «ταμπακέρα» κάνει λόγο για «στημένα σκηνικά» και βάλει εναντίον των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που έδωσαν βήμα στις καταγγελίες των γυναικών υπαλλήλων της Πρεσβείας, αλλά και των βουλευτών τους οποίους κατηγορεί για «υποκριτικές ευαισθησίες με στόχο την μικροκομματική αντιπαράθεση».

Επιχειρώντας
να διασκεδάσει τις εντυπώσεις ο κ. Κουρουμπλής στην απάντησή του στους ερωτώντες βουλευτές υποστηρίζει ανερυθρίαστα ότι «η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων θα συνεχίσει να επιδεικνύει στο όνομα και προς όφελος των γυναικών και μη πτοούμενη από υποκριτικές ευαισθησίες που μοναδικό στόχο έχουν τη μικροκομματική αντιπαράθεση μια πολυπραγμοσύνη για την κατάργηση των σεξιστικών στερεοτύπων».

Με την ίδια απάντηση ο Υπουργός Εσωτερικών παρουσιάζει το άσπρο - μαύρο, καταλογίζοντας σε μερίδα των ΜΜΕ ότι κακοποιούν γυναίκες.

«Θα εξακολουθήσουμε να στηρίζουμε τις γυναίκες που γίνονται θύματα οποιασδήποτε μορφής βίας, αλλά και από την “κακοποίηση” που δέχονται από ορισμένα ΜΜΕ αμφιβόλου ποιότητας, εγκυρότητας και δημοσιογραφικής ηθικής για πολιτικές σκοπιμότητες. Σε σκηνικά που στήνονται, προκειμένου να εξυπηρετήσουν άλλους στόχους εμείς δεν συμμετέχουμε», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Το περιεχόμενο και το ύφος της απάντησης του Παναγιώτη Κουρουμπλή, προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, με την Κατερίνα Μάρκου από το Ποτάμι, η οποία είχε αναλάβει την πρωτοβουλία για την κατάθεση της ερώτησης να δηλώνει: «Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων δεν σπατάλησε ούτε ένα δελτίο τύπου για το θέμα της σεξουαλικής παρενόχλησης των γυναικών υπαλλήλων της Πρεσβείας της Βενεζουέλας. Προφανώς, το θεώρησε λιγότερο σημαντικό από τη γνωστή πασχαλινή διαφήμιση για την οποία εξέδωσε δύο δελτία. Σήμερα, με μια απάντηση - μνημείο υπεκφυγής και αυτοπροβολής, χαρακτηρίζει “σκηνικά που στήνονται” τις καταγγελίες, μιλώντας για “υποκριτικές ευαισθησίες που στόχο έχουν τη μικροκομματική αντιπαράθεση” και εκτοξεύοντας κατηγορίες κατά των ΜΜΕ που έδωσαν βήμα στις γυναίκες αυτές. Καλό είναι να γνωρίζουν όλοι οι πολίτες, και ιδιαιτέρως οι γυναίκες που έχουν αντιμετωπίσει παρενόχληση και βία, ποια είναι η αντίληψη της Γενικής Γραμματείας για όσους καταγγέλλουν περιστατικά παρενόχλησης, όπως έκαναν οι 70 βουλευτές της αντιπολίτευσης».

Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά - skai.gr