Kόντρα ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ: Για «καλπάζουσα αυταρχικότητα» κάνει λόγο η Συγγρού

Νέα εστία αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης ξέσπασε την Τρίτη μετά τις καταγγελίες του προέδρου της ΝΔ για πρακτικές υποβάθμισης της λειτουργίας της εθνικής αντιπροσωπείας.

Απαντώντας, ο ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζει στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, «πανικό και απογοήτευση» καθώς και «πολιτική γύμνια που δεν κρύβεται».

«Ο πανικός και η απογοήτευση δεν είναι και οι καλύτεροι σύμβουλοι. Ο κ. Μητσοτάκης παίζει τα ρέστα του απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ. Από το «φύγετε» και το αίτημα για εκλογές, που έδωσε τη θέση του στις γραφικότητες του «παραιτηθείτε» και στον δήθεν «αυταρχισμό» της κυβέρνησης, βλέπουμε τη ΝΔ να βουλιάζει στον βούρκο της αναξιοπιστίας» αναφέρει το κυβερνών κόμμα. 

«Όσο και να επενδύει
 στην καταστροφή και να κατασκευάζει σκηνικό πόλωσης εκεί που δεν υπάρχει, η πολιτική γύμνια της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν κρύβεται. Δέσμιος των νεοφιλελεύθερων εμμονών και των ισχυρών συμφερόντων που εξυπηρετεί, ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να μετατρέψει τα δικά του πολιτικά αδιέξοδα, σε πρόβλημα για τη χώρα» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας:

«Δυστυχώς για τη ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη, η πολιτική αντιπαράθεση δεν εξαντλείται στα συνθήματα, ούτε στα δημοσιεύματα της διαπλοκής και τις προσωπικές επιθέσεις».

«Η κοινωνία ζητά προτάσεις και λύσεις , αγώνες εντός και εκτός της χώρας για την οικοδόμηση ενός διαφορετικού οικονομικού και πολιτικού μοντέλου. Απαιτεί τη σύγκρουση με το παλιό και τους εκπροσώπους ενός διεφθαρμένου πολιτικοοικονομικού συστήματος που ισοπέδωσε τη χώρα με σκληρές πολιτικές λιτότητας και βολέματος ημετέρων» καταλήγει η Κουμουνδούρου. 

"Ούτε λέξη από τον ΣΥΡΙΖΑ" 

«Ομολογούν ότι είναι
η χειρότερη και αυταρχικότερη κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης», ανταπαντά σε ανακοίνωσή της η ΝΔ, σημειώνοντας πως μπροστά στα όσα, τεκμηριωμένα, επισημαίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για την υποβάθμιση της λειτουργίας του Κοινοβουλίου το κυβερνών κόμμα δεν βρήκε να πει ούτε λέξη.

«Όπως δεν βρήκε να πει λέξη για τις πράξεις, τις παραλείψεις και τις συμπεριφορές κυβερνητικών στελεχών που προσβάλλουν το Σύνταγμα και τη δημοκρατική τάξη. Με τη σιωπή τους ομολογούν την καλπάζουσα αυταρχικότητα της κυβέρνησης», υπογραμμίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σημειώνεται ότι
σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει την επιλεκτική προτεραιότητα στα αιτήματα Κοινοβουλευτικών Ομάδων για τη σύσταση Εξεταστικών Επιτροπών, καθώς και την συστηματική υποβάθμιση του Κοινοβουλευτικού ελέγχου, με ευθύνη Υπουργών, που αρνούνται να προσέλθουν στη Βουλή.

Για προσπάθεια εθισμού της κοινής γνώμης στην αντισυνταγματικότητα από τις δηλώσεις στελεχών της κυβέρνησης, έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου, Γιώργος Κουμουτσάκος.



Δείτε την επιστολή Μητσοτάκη ΕΔΩ
Πηγή: skai.gr