Γεννηματά: Αντί να κουρευτεί το χρέος, κουρεύτηκε η απόφαση του 2012

Η απόφαση του Eurogroup είναι αρνητικά για τα ελληνικά συμφέροντα λόγω της πολύμηνης διαπραγμάτευσης του πρωθυπουργού αναφέρει σε δήλωσή της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

«Η Κυβέρνηση τα έδωσε όλα προκαταβολή και πήρε το… τίποτα σε δόσεις. Αντί να κουρευτεί το χρέος, κουρεύτηκε η απόφαση του 2012. Επικυρώθηκε το μνημόνιο για πάντα και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας για έναν αιώνα» εξηγεί.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προσθέτει ότι η ρύθμιση του χρέους παραπέμπεται στις ελληνικές καλένδες κατ’ επιταγήν του κυρίου Σόιμπλε.

Την ίδια στιγμή αναφέρει πως:


• Η μη αναδρομική επιστροφή του ΕΚΑΣ από τους δικαιούχους, η σύσταση του κοινωνικού ταμείου αλληλεγγύης, οι ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια και η λίστα ιδιωτικοποιήσεων, έμειναν μετεξεταστέα. Για όλα αυτά η Κυβέρνηση θα δώσει άμεσα επαναληπτικές εξετάσεις.
• Το ΔΝΤ «μένει Ελλάδα» και μάλιστα με συμπληρωματικό παράλληλο μνημόνιο.

«Παραμένει η απορία τι χειρότερο θα μας συνέβαινε χωρίς την πολύμηνη «διαπραγμάτευση» του κυρίου Τσίπρα. Η πολιτική τους επιβίωση πάνω από το συμφέρον της Ελλάδας και των Ελλήνων. Η διατήρηση της καρέκλας τους μας κοστίζει ακριβά! Ποσό ακόμα;» καταλήγει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.


Πηγή: skai.gr