Αιχμές Βούτση κατά θεσμών και αποστάσεις από Κουρουμπλή για τον εκλογικό νόμο

"Μετά την Κυριακή ανοίγουμε". Με αυτή τη φράση ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, μιλώντας πριν από λίγο στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες έδωσε το σύνθημα για ένα βαρύ θερινό νομοθετικό έργο που θα ακολουθήσει την ψηφοφορία της Κυριακής, σημειώνοντας ότι εν αναμονή της αξιολόγησης έχουν μείνει σε εκκρεμότητα περίπου 10 νομοσχέδια, τα οποία πιθανότατα θα έχουν ως αποτέλεσμα η Βουλή να μη λειτουργήσει σε θερινά τμήματα αλλά σε Ολομέλεια καθ'όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Άφησε δε αιχμές εναντίον των θεσμών, περί " μπλόκου" της νομοθέτησης, αποδίδοντας τους την ευθύνη για την καθυστέρηση, αφού όπως υπογράμμισε είχαν βάλει φρένο στην κατάθεση δε έτοιμων νομοσχεδίων ενόψει της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης.

Στα προς κατάθεση νομοσχέδια περιλαμβάνονται ο νέος αναπτυξιακός νόμος, αδήλωτα κεφάλαια, καταπολέμηση λαθρεμπορίου και πρόγραμμα κοινωνικής οικονομίας,τα οποία σύμφωνα με τον κ. Βούτση θα δώσουν ανάσα και σταθερότητα στην οικονομία.

Ο Πρόεδρος της
Βουλής χαρακτήρισε ως κομβικής σημασίας το ζήτημα του χρέους "καρφώνοντας" μάλιστα ευθέως την Ευρώπη, η οποία όπως είπε "δεν μπορεί να προβλέψει κινδύνους", αναφέροντας ως χαρακτηριστικά παραδείγματα το προσφυγικό και το ζήτημα της Ουκρανίας.

Αναφορικά με τον εκλογικό νόμο και τη συζήτηση που έχει ανοίξει το τελευταίο διάστημα ο Νίκος Βούτσης φρόντισε να κρατήσει ξεκάθαρες αποστάσεις από τον Υπουργό Εσωτερικών, Παναγιωτη Κουρουμπλή, υποστηρίζοντας ότι "δεν είναι αυτό το μείζον ζήτημα στην παρούσα συγκυρία" αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι δεν αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης η αλλαγή του.
"Εμείς επιμένουμε σταθερά κατά 100% στην απλή αναλογική ανεξαρτήτως άλλων απόψεων που μπορεί να υπάρχουν. Αν δεν πάρει μπροστά η οικονομία -αυτό είναι το στοίχημα της κυβέρνησης-όλα τα άλλα, το πώς θα ψηφίζουμε, σε πόσα κομμάτια θα σπάσει η Β' Αθηνών δεν θα ενδιαφέρουν κανέναν", ανέφερε χαρακτηριστικά αδειάζοντας τον κ. Κουρουμπλή.

«Θα καταψηφίσουμε τα
μέτρα για τους φόρους, θα στηρίξουμε όμως τις όποιες λίγες μεταρρυθμίσεις», δήλωσε στο μεταξύ το πρωί ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στο France 24 ενόψει των νομοσχεδίων που θα κατατεθούν στην εθνική αντιπροσωπεία.
Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά - skai.gr