Κλείσιμο

Μήνυση Άδωνι Γεωργιάδη κατά Πολάκη για τον διαγωνισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ

Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης και ο βουλευτής του κόμματος Κώστας Τζαβάρας, κατά του Παύλου Πολάκη και των συνεργατών του στο υπουργείο Υγείας, για την υπόθεση του διαγωνισμού του ΚΕΕΛΠΝΟ, για παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων σε κακουργηματικό βαθμό.

Παράλληλα ζήτησε τη δίωξη της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και για παράβαση καθήκοντος, καθώς, χωρίς να έχουν κανένα δικαίωμα και προς βλάβη των μελών του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ, προχώρησαν στην αντικατάστασή τους παρανόμως.

Παράλληλα, αντιπροσωπεία της ΠΟΕΔΗΝ που μετέβη επίσης στον Άρειο Πάγο, κατέθεσε στην αντεισαγγελέα κ. Ζαΐρη αναφορά «με συγκεκριμένα στοιχεία, για τη διενέργεια εισαγγελικής έρευνας, προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου και προς τον Παύλο Πολάκη».

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση τους, «με τις αποφάσεις που λαμβάνουν στο υπουργειο, τις πολιτικές σκοπιμότητες που υπηρετούν και τις μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόζουν τίθενται σε κίνδυνο κατ' εξακολούθηση ανθρώπινες ζωές».

Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία κάνουν λόγο για δυσμενείς συνθήκες που επικρατούν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Ο κ. Τζαβάρας εκτίμησε ότι πολύ σύντομα θα έρθει στη Βουλή ο σχετικός φάκελος για την άρση της ασυλίας του υπουργού.

Πηγή: skai.gr