Στη Βιέννη ο Κοτζιάς στις 11 Μαΐου

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, θα μεταβεί στη Βιέννη στις 11 Μαΐου, έπειτα από πρόσκληση του Αυστριακού ομολόγου του Σεμπάστιαν Κουρτς, όπως επιβεβαίωσε η αυστριακή εφημερίδα «Ντερ Στάνταρντ».

Η επίσκεψη του 'Ελληνα υπουργού στην αυστριακή πρωτεύουσα πραγματοποιείται σχεδόν δύο μήνες έπειτα από την άρνηση της ελληνικής πλευράς να δεχθεί σε επίσκεψη, στις αρχές Μαρτίου, την Αυστριακή υπουργό Εσωτερικών Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ, λόγω των επανειλημμένων αναφορών της εναντίον της Ελλάδας, για τους χειρισμούς στην προσφυγική κρίση, αλλά και εξαιτίας της Διάσκεψης της Βιέννης για τα Δυτικά Βαλκάνια.

Σε αυτή την αμφιλεγόμενη διάσκεψη, με θέμα τη μείωση της προσφυγικής ροής, οι υπουργοί Εσωτερικών και Εξωτερικών της Αυστρίας, Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ και Σεμπάστιαν Κουρτς, είχαν συγκαλέσει εξωθεσμικά τους ομολόγους τους από εννέα βαλκανικές χώρες, εξαιρώντας την Ελλάδα, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις της Αθήνας.

Στο γεύμα εργασίας που θα έχουν στη Βιέννη οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών, αναμένεται πως ο κ. Κουρτς θα προσπαθήσει να εξηγήσει στον 'Ελληνα ομόλογό του το σκεπτικό της στάσης του. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ντερ Στάνταρντ», η Αθήνα τονίζει πως στα πολιτικά δεδομένα δεν έχει αλλάξει τίποτε και η Ελλάδα συνεχίζει να σηκώνει το βάρος των προσφύγων.
Πηγή: skai.gr