Αιχμές Βερολίνου για υποκλοπές: Για εμάς οι συνομιλίες δεν υπάρχουν

Σκληρή στάση έναντι της Αθήνας υιοθετεί το Βερολίνο για το θέμα των υποκλοπών. «Δεν είναι φυσιολογικό να γίνονται υποκλοπές φιλικών συνομιλιών και κατόπιν το περιεχόμενο τους να δημοσιοποιείται» δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε Μάρτιν Γιέγκερ.

«Για εμάς αυτές οι συνομιλίες δεν υπάρχουν» δήλωσε δε εκπρόσωπος του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, ο οποίος υπογράμμισε ότι «το ΔΝΤ πρέπει να μείνει στο πρόγραμμα, και ότι δεν υπάρχει θέμα κουρέματος του χρέους.»

«Ο κ. Σόιμπλε είναι αισιόδοξος ότι θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, έως το ελληνικό Πάσχα, παρότι υπάρχουν πολλές δυσκολίες» πρόσθεσε ο γερμανός αξιωματούχος.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο για τη διαρροή. 

Κλειδί για τις εξελίξεις αναμένεται να είναι η αυριανή (Τρίτη) συνάντηση της καγκελαρίου Μέρκελ με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ στο Βερολίνο, η οποία ήταν προγραμματισμένη, ωστόσο θα λάβει μέρος και ο Πολ Τόμσεν, ο οποίος βρέθηκε εκ νέου στο «στόχαστρο» της Αθήνας.

Την ανάγκη πιστής εφαρμογής της συμφωνίας του Ιουλίου εκφράζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δια του εκπροσώπου του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ Μαργαρίτη Σχοινά.

Η Ελλάδα θα μπορούσε να αντιμετωπίσει εκ νέου την απειλεί πτώχευσης και εξόδου από την Ευρωζώνη, σε περίπτωση που η αξιολόγηση του προγράμματος παραταθεί ώς τον Ιούνιο ή Ιούλιο, προειδοποιούν στο μεταξύ ευρωπαίοι αξιωματούχοι, μιλώντας στο Bloomberg.

Σημειώνεται ότι στις 7.30 το απόγευμα συνεδριάζει η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα. Στην ΚΟ ο Αλέξης Τσίπρας όχι μόνο θα απευθυνθεί στους βουλευτές, αλλά η ομιλία του θα είναι ανοιχτή ώστε να περάσει τα μηνύματα που θέλει στο εσωτερικό και το εξωτερικό της χώρας. Το Μαξίμου
φαίνεται να οξύνει την αντιπαράθεση με το Ταμείο.

Πηγή: skai.gr