Η Κομισιόν δε σχολιάζει τις διαρροές, αλλά γνωρίζει τις θέσεις του ΔΝΤ

Ουδέν σχόλιο, αλλά γνωρίζουμε καλά τις θέσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ήταν η απάντηση αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στον αποκαλυπτικό διάλογο μεταξύ του Πόουλ Τόμσεν και της Ντέλια Βελκουλέσκου για την Ελλάδα, όπου οι δύο αξιωματούχοι του ΔΝΤ επικρίνουν έντονα τη στάση των Βρυξελλών στις διαπραγματεύσεις.

Στον απόηχο του Euro-working Group της Παρασκευής, ευρωπαϊκές πηγές σημείωσαν στην ανταποκρίτρια του ΣΚΑΪ Ελένη Βαρβιτσιώτη ότι – παρά τις όποιες διαφωνίες μεταξύ των θεσμών – το ζήτημα παραμένει πως ακόμα απέχουμε από συμφωνία για το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης.

Οι αξιωματούχοι στάθηκαν στα πολλά σημεία όπου εξακολουθούν να υπάρχουν εκκρεμότητες ή διαφορές μεταξύ Αθήνας και δανειστών, όπως το ασφαλιστικό, το φορολογικό, τα «κόκκινα» δάνεια, η σύσταση του νέου ταμείου αποκρατικοποιήσεων και τα μέτρα που απαιτούνται για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού.

Οι ίδιες πηγές επισήμαναν πως το χρονοδιάγραμμα για την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης είναι πλέον σφιχτό, όμως υπογράμμισαν ότι βασικός παράγοντας για την εξεύρεση της χρυσής τομής είναι η Αθήνα να επιδείξει την απαραίτητη πολιτική βούληση στη διαπραγμάτευση.

Εάν αυτό γίνει, είπαν, τότε οι διαβουλεύσεις μπορούν να κινηθούν με σαφώς μεγαλύτερη ταχύτητα.
Πηγή: skai.gr