Θεοδωράκης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ο έλεγχος της δικαστικής εξουσίας – Επίθεση προς Θάνου

Αρχικά ο κύριος Θεοδωράκης υπογράμμισε πως «η χειραγώγηση της δικαιοσύνης ήταν και είναι το αγαπημένο σπορ όλων των κυβερνήσεων. Από ότι φαίνεται είναι μία προτεραιότητα και για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ. Αυτό δείχνει και η επιλογή της κυρίας Θάνου, η οποία υποστήριζε πως το χρέος ήταν επονείδιστο και έστελνε επιστολές στον κύριο Γιούνκερ και για αυτή της τη στάση ανταμείφθηκε. Η κυρία Θάνου στις συνεντεύξεις τονίζει πως ο δικαστής δίνει αναφορά μόνο στη συνείδηση του και τον θεό, προφανώς για την κυρία Θάνου Θεός είναι ο κύριος Τσίπρας».

Αιχμές και για τον κ. Παπαγγελόπουλο

"Ποιος ήταν ο δικαστής κύριος Παπαγγελόπουλος;" αναρωτήθηκε ο κύριος Θεοδωράκης και συνέχισε σημειώνοντας " Έχει εμπλακεί σε σειρά πολιτικών υποθέσεων τις οποίες αντί να διαλευκάνει τις έθεσε στο αρχείο. Σας θυμίζω κάποιες από αυτές. Καταγγελίες για ύποπτες κομματικές χρηματοδοτήσεις. Αυθαίρετες βίλες δικαστών, δημάρχων, σε δασική έκταση στο Πόρτο Γερμενό και βέβαια είχε ασχοληθεί με το σκάνδαλο των υποκλοπών, την αυτοκτονία Τσαλικίδη. Αυτός είναι ο κύριος Παπαγγελόπουλος που νομίζουν οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ πως έχουν μεταγράψει από τη δεξιά κάποιον Αντόνιο Ντιπιέτρο".

"Το μείζον ζήτημα είναι σαφέστατα η καθυστέρηση στην απονομή δικαιοσύνης. Πριν από λίγες ημέρες αποφυλακίστηκε ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα και αυτό αποτελεί χωρίς αμφιβολία μία μαύρη ημέρα για την ελληνική δικαιοσύνη και μία κραυγαλέα απόδειξη για τα προβλήματα στο χώρο της δικαιοσύνης. Χρειάζονται τολμηρές αποφάσεις και οργάνωση που η σημερινή κυβέρνηση αδυνατεί να λάβει. Είσαστε πλέον 15 μήνες κυβέρνηση έχετε να μας πείτε ένα μέτρο έστω που αντιμετωπίζει την πολυνομία, την κακονομία και τη μεγάλη καθυστέρηση";

"Οι αποφάσεις σας θα γυρίσουν μπούμερανγκ δεν είστε αιώνιοι κάποια στιγμή δεν θα είστε κυβέρνηση και τότε οι αποφάσεις σας οι σημερινές θα σας έχουν στο στόχαστρο" ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού. Το πρόβλημά σας είναι η διαπλοκή των άλλων και πρέπει να αντιμετωπιστεί με τη δικής σας διαπλοκή η οποία θα στελεχωθεί με όσους είναι πρόθυμοι σήμερα να σας υπηρετήσουν" τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Στη συνέχεια ο κ. Θεοδωράκης εξαπέλυσε ευθεία επίθεση στον κ. Τσίπρα για τη σχέση του με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

«Μετά τους διορισμούς ανεπάγγελτων, ήρθε ο διορισμός εκδότη εφημερίδας στο γραφείο της κας Γεροβασίλη. Ποια είναι η εφημερίδα ΧΩΝΙ, που ο εκδότης της είναι πλέον κρατικός υπάλληλος ;» διερωτήθηκε και παρατήρησε ότι μέχρι τα μέσα του 2015 δεν είχε ούτε μια διαφήμιση και μετά όλοι οι δημόσιοι οργανισμοί άρχισαν να δίνουν διαφημίσεις στο ΧΩΝΙ

Αποκάλυψε μάλιστα ότι ο διαχειριστής του site Ολυμπία, διορίστηκε.

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι την ίδια εποχή ο κ. Τσίπρας με συναντήσεις στην Κάντζα και το Κολωνάκι προσπαθούσε να επιβάλλει διευθυντές στον ΔΟΛ και τον ΠΗΓΑΣΟ.

Υψηλοί τόνοι για το μέχρι σήμερα έργο της κυβέρνησης αναφορικά με τη διαφθορά

Ο κύριος Θεοδωράκης ήταν αιχμηρός αναφερόμενος στο μέχρι σήμερα έργο της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της διαφθοράς και υπογράμμισε: «Ψάχνετε τις τσέπες των προσφύγων μήπως βρείτε τίποτα ψιλά. Δώστε κύριε Τσίπρα μία απάντηση σπάσατε το άβατο της ολιγαρχίας; Κέρδισαν τίποτα τα δημόσια ταμεία; Περιμένετε να δώσετε μήπως κάποια άλλη παράσταση κάποια άλλη εποχή; Θέλετε να μας πείτε τι απέδωσε η ρύθμιση των 100 δόσεων; Πόσοι γλίτωσαν και πόσα γλίτωσαν με τα πρόστιμα των 100 δόσεων; Ποιοι είναι οι μεγαλοφειλέτες που γλίτωσαν; Σε ποιους μεγαλοεργολάβους καθαρίσατε τις σφραγίδες ώστε να λαμβάνουν δημόσια έργα;

Διαφθορά θα βρεις παντού. Υπάρχουν όμως συνθήκες επώασης των διεφθαρμένων. Είναι ο λαϊκισμός, ο κομματισμός, η αδιαφάνεια, το ρουσφέτι, λέξεις που δυστυχώς χαρακτηρίζουν την πολιτική σας.

Δεν κάνατε τίποτα με τη λίστα Λαγκάντ, δεν κάνατε τίποτε με τη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών και τα σκάνερ στα σύνορα αντίθετα δίνετε τα έργα χωρίς να καταχωρούνται ηλεκτρονικά καθώς λετε πως οι υπάλληλοι χρειάζονται 2 χρόνια για να μάθουν.

Κύριοι η διαπλοκή συνεργάζεται με την εξουσία και σήμερα εξουσία είστε εσείς».

"Ναι στην εξεταστική για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ - Εσείς που βρήκατε τα κεφάλαια για 2 προεκλογικές εκστρατείες"

Απαντώντας στην πρόταση της κυβέρνησης για εξεταστική επιτροπή που θα αφορά σε έλεγχο των δανείων των κομμάτων και των ΜΜΕ ο κύριος Θεοδωράκης σημείωσε "Ναι στην εξεταστική επιτροπή για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ. Εμείς δεν θα δανειστούμε από τις τράπεζες, διεξάγουμε προεκλογικές εκστρατείες με δεκαχίλιαρα, δώστε κι εσείς στη δημοσιότητα τα εκατομμύρια που ξοδέψατε στους προεκλογικούς αγώνες Σεπτέμβρη και Γενάρη. Δεν είμαστε λωτοφάγοι , για να αφισοκολληθεί η χώρα χρειάζονται εκατομμύρια κι εσείς το πράξατε δύο φορές".


Πηγή: skai.gr