Μάρδας: Σύροι πρόσφυγες επένδυσαν στην Αίγυπτο έως 500 εκατ. - Ψάξτε στο Google

Εισήγηση που βασίζεται στη διεθνή εμπειρία χαρακτηρίζει ο Δημήτρης Μάρδας την πρόταση που έκανε στον ΣΚΑΪ περί δυνητικών επενδυτών/ προσφύγων, επιμένοντας στη θέση του.
Ωστόσο, υποβαθμίζει κατά τη δήλωσή του λέγοντας ότι «δεν αποτελεί πολιτική αιχμής, αλλά εντάσσεται στα θέματα της πολιτικής χαμηλών ταχυτήτων».

«Οι Σύριοι πρόσφυγες-επιχειρηματίες, επένδυσαν στην Αίγυπτο 400-500 εκ. $. Δεν έλειψαν και από τον Πειραιά οι εκεί εφοπλιστές» πρόσθεσε εξάλλου στο λογαριασμό του στο Twitter. Εξάλλου, σε δηλώσεις του στην τηλεόραση, προέτρεψε τους δημοσιογράφους να αναζητήσουν σχετικά στοιχεία στο Google για το πώς λειτούργησαν άλλες χώρες στο θέμα των προσφύγων. 

Σε ό,τι αφορά την ανάρτησή του στο Facebook, o υφυπουργός Εξωτερικών βάλλει και κατά της πρώην προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου απαντώντας στην οξεία επίθεση που του εξαπέλυσε μέσω Twitter («ναζιστικής κοπής το μέτρο Μάρδα»), δηλώνοντας ότι όταν τής ζητήθηκαν πέρυσι 5 εκατ. ευρώ από τον προϋπολογισμό της Βουλής για τη χρηματοδότηση του προγράμματος της ανθρωπιστικής κρίσης «εκείνη αρνήθηκε πεισματικά να συμβάλει.

Αναλυτικά η δήλωση του Δημήτρη Μάρδα στο Facebook:


«Ως προς την εισήγηση αναφορικά με την προσέλκυση Σύριων επιχειρηματιών – προσφύγων που θα μπορούσαν να επενδύσουν τα χρήματά τους στην Ελλάδα.
1. Όλα αποτελούν μια εισήγηση, που βασίζεται στην υφιστάμενη διεθνή εμπειρία, η οποία αναφέρεται σε επενδυτές- πρόσφυγες και βρίσκεται παντού αναρτημένη.
2. Δεν αποτελεί πολιτική αιχμής, αλλά εντάσσεται στα θέματα της πολιτικής χαμηλών ταχυτήτων
3. Δε θέτει διακριτική συμπεριφορά ανάμεσα στους πρόσφυγες. Το πρόγραμμα λόγου χάρη της ενοικίασης κατοικίας για όλους τους πρόσφυγες είναι ένα από τα τέσσερα προγράμματα προσωρινής εγκατάστασης του ΟΗΕ-ECHO.
4. Ως προς το χαρακτηρισμό εκ μέρους της κ. Κωνσταντοπούλου ότι η όλη πρόταση είναι ναζιστικό μέτρο, να υπενθυμίσουμε ότι όταν ζητήθηκαν πέρυσι 5 εκ ευρώ από τον προϋπολογισμό της Βουλής (με αποθεματικά 65 εκ. ευρώ) για τη χρηματοδότηση του προγράμματος της ανθρωπιστικής κρίσης η τότε πρόεδρος της Βουλής με όλη την ευαισθησία που τη διακρίνει (επιλεκτική φυσικά) αρνήθηκε πεισματικά να συμβάλει».

Σαφείς αποστάσεις από την τοποθέτηση Μάρδα πήραν πάντως σήμερα Δευτέρα ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας και επικεφαλής του Συντονιστικού για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, Δημήτρης Βίτσας και ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς.

Πηγή: skai.gr