Στη Βουλή τη Δευτέρα ο Μουζάλας αντιμέτωπος με τη ΝΔ – Απομακρύνεται το σενάριο «καρατόμησής» του

Στην Ολομέλεια της Βουλής αναμένεται να είναι στραμμένα τα βλέμματα τη Δευτέρα. Στη σκιά της πολιτικής θύελλας που έχει προκαλέσει η γκάφα του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, που ονόμασε την ΠΓΔΜ "Μακεδονία" και εν αναμονή των αποφάσεων του πρωθυπουργού για το θέμα μετά τη Σύνοδο Κορυφής, ο κος Μουζάλας καλείται την προσεχή  Δευτέρα στη Βουλή, προκειμένου να βρεθεί αντιμέτωπος με τη ΝΔ, που ζητά την αποπομπή του. 

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που αποφασίστηκε στη Διάσκεψη των Προέδρων, το απόγευμα της Δευτέρας θα συζητηθεί στην Ολομέλεια η επίκαιρη επερώτηση που έχουν καταθέσει στον κο Μουζάλα 12 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης με θέμα "Υλοποίηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Δράσης για τη Μετανάστευση και έκθεση προόδου για την Ελλάδα". 

Ο συγκεκριμένος προγραμματισμός καταδεικνύει πιθανότατα και τις προθέσεις του Αλέξη Τσίπρα περί μη "καρατόμησης" του Γιάννη Μουζάλα, που φαίνεται να κερδίζει έδαφος τις τελευταίες ώρες έναντι εκείνου της αποπομπής, παρά τις πιέσεις του Πάνου Καμμένου.

Κι αυτό γιατί η κυβερνητική εκπρόσωπος προσδιόρισε χρονικά τη λήψη των όποιων κυβερνητικών αποφάσεων σχετικά με την παραίτηση ή μη του αναπληρωτή υπουργού μετά τη Σύνοδο Κορυφής αύριο και μεθαύριο. Δεδομένου λοιπόν του προγραμματισμού για απάντηση του κου Μουζάλα στην επερώτηση της ΝΔ τη Δευτέρα, μάλλον το θολό τοπίο αρχίζει να ξεκαθαρίζει. Πώς θα κατευνάσουν τον "μαινόμενο ταύρο" Πάνο Καμμένο; Αυτό παραμένει άγνωστο. 

Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά