Τουσκ: Οι επαναπροωθήσεις των μεταναστών θα βλάψουν τους διακινητές

H επαναπροώθηση των παράτυπων οικονομικών μεταναστών θα βλάψει τα δίκτυα των διακινητών ανθρώπων, τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλτν Τουσκ, σε δηλώσεις μετά από τη συνάντηση που είχε στην Άγκυρα με τον Αχμέτ Νταβούτογλου.

Ο κ. Τουσκ διεμήνυσε πως εναπόκειται στην κρίση της τουρκικής κυβέρνησης να αποφασίσει ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να μειωθούν οι μεταναστευτικές ροές. Διευκρίνισε εξάλλου, ότι με την τουρκική κυβέρνηση δεν συμφωνήθηκαν συγκεκριμένοι αριθμοί για την επίτευξη της μείωσης των ροών, και πρόσθεσε ότι ο τελικός στόχος είναι να εξαλειφθεί το φαινόμενο.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού Συμβουλίου προειδοποίησε ότι υπάρχουν ορισμένες πολιτικές δυνάμεις που θέλουν να χρησιμοποιήσουν την προσφυγική κρίση σαν πολιτικό εργαλείο.

«Είναι λάθος να αφήσεις την προσφυγική κρίση στους ώμους της Τουρκίας και της Ελλάδας», τόνισε από την πλευρά του ο Τούρκος πρωθυπουργός. Έκανε δε γνωστό ότι εργάζονται για να ανοίξουν νέα κεφάλαια στην ενταξιακή διαδικασία της Τουρκίας.

Την Παρασκευή ο κ. Τουσκ θα συναντηθεί με τον Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη.
Πηγή: skai.gr