Γεννηματά: Ζήτησα σύγκληση του Συμβουλίου γιατί «η κυβέρνηση δεν μπορεί»

«Αναρωτιόμουν γιατί ήλθε σήμερα ο κ. Τσίπρας να μιλήσει στη Βουλή, μέχρι που άκουσα το τέλος της ομιλίας του», δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αρχίζοντας την ομιλία της στο βήμα της Βουλής για να διευκρινίσει: «Κατάλαβα ότι το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι να κουνάτε χαρτιά απειλητικά ο ένας στον άλλον και να δηλητηριάζετε την πολιτική ζωή του τόπου». 

«Αν έχετε τα κότσια να συγκρουστείτε με την διαπλοκή ελάτε να συνυπογράψετε όλοι την πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής που υπέβαλε το ΠΑΣΟΚ. Αλλιώς αφήστε το δηλητήριο» συνέχισε η Φώφη Γεννηματά, υπογραμμίζοντας περαιτέρω ότι:

«Ο ελληνικός λαός σηκώνει εδώ και πολλά χρόνια έναν σταυρό μαρτυρίου και περίμενε απόψε κάτι να ακούσει από τον πρωθυπουργό. Αντ’ αυτού για άλλη μια φορά αποδείχθηκε ότι στήριξε τις ελπίδες του σε ψεύτικα λόγια και υποσχέσεις». 

«Η θηλιά - προσέθεσε - σφίγγει ακόμα περισσότερο στον λαιμό του ελληνικού λαού» ενώ απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό τον εγκάλεσε ότι οδηγεί «τη χώρα για μια ακόμη φορά σε αδιέξοδο». 

Η κυρία Γεννηματά αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία της να ζητήσει σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών: «Γιατί η κυβέρνηση δεν μπορεί», είπε εμφατικά. 

«Είναι απαραίτητη η εθνική συνεννόηση γιατί η κατάσταση που διαμορφώνεται μπορεί να οδηγήσει σε εθνική τραγωδία» τόνισε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, επισημαίνοντας ότι «χρειάζεται ψυχραιμία αλλά και εγρήγορση». 

Σχολίασε εξάλλου τις πρωτοβουλίες και μονομερείς ενέργειες της Αυστρίας, λέγοντας ότι οι υπουργοί της είναι βαθιά εκτεθειμένοι με τις αποφάσεις τους. 

«Επιτέθηκαν πάλι στην Ελλάδα για πλημμελή φύλαξη των συνόρων αλλά δεν είπαν κουβέντα για την Τουρκία που παραβιάζει την συμφωνία» σημείωσε η Φ. Γεννηματά σχολιάζοντας τις αποφάσεις της Διάσκεψης της Βιέννης

«Επιβάλλεται η σύγκληση του συμβουλίου αρχηγών πριν από τις 7 Μαρτίου. Η αναθεώρηση του Δουβλίνο πρέπει να οδηγήσει στη σύσταση μίας μόνιμης επιτροπής μετεγκατάστασης προσφύγων. Πρέπει να αναζητήσουμε συμμάχους» ανέφερε.

«Είστε σε αδιέξοδο (η κυβέρνηση). Η εξωτερική πολιτική δεν γίνεται με Tweets» συμπλήρωσε η πρόεδρος της ΠΑΣΟΚ ενώ προηγουμένως δεν παρέλειψε να σχολιάσει το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός αποχώρησε από την αίθουσα την ώρα που εκείνη ανέβαινε στο βήμα, λέγοντας:
 «Ελπίζω να  παρακολουθείτε κύριε Τσίπρα τη συζήτηση από το γραφείο σας, κατά την προσφιλή σας συνήθεια τον τελευταίο καιρό».

Ενώ αναφερθείσα στο ζήτημα των αγροτών και όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός κατά την τοποθέτησή του, είπε μεταξύ άλλων: «Για να κάνετε αυτοκριτική σημαίνει ότι έχετε μετανιώσει που ανεβαίνατε στα τρακτέρ. Ε, εμείς δεν θα ανεβούμε σε τρακτερ».

Πηγή: skai.gr