Γεννηματά: Οι χειρισμοί της κυβέρνησης θα μας οδηγήσουν στον Αύγουστο του 2015

Την ανησυχία και τους φόβους της για τη πορεία της χώρας εξ αιτίας των κυβερνητικών χειρισμών, εξέφρασε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Η Ελλάδα θα ξαναβρεθεί αντιμέτωπη με την κατάσταση που έζησε τον Αύγουστο του 2015 και δεν αντέχει ο ελληνικός λαός να το ξαναπεράσει. Και το ξαναπερνάμε αυτό με απόλυτη ευθύνη της κυβέρνησης», είπε και πρόσθεσε ότι τα στελέχη της κυβέρνησης μιλούν για εκλογές.

«Φαίνεται ότι κάποιοι φλερτάρουν με την ιδέα του να δραπετεύσουν από τις ευθύνες. 'Αλλα λέει ο υπουργός, άλλα λέει το μεσημέρι η εκπρόσωπος, άλλα λένε οι αντιπρόεδροι. Ένα αλαλούμ γενικά, αλλά αυτό το αλαλούμ δημιουργεί μια ανασφάλεια και μια αβεβαιότητα που είναι σε βάρος της χώρας και έχουμε από την άλλη μεριά την αξιωματική αντιπολίτευση που σηκώνει, λέει, το γάντι των εκλογών και λέει είμαστε έτοιμοι», σημείωσε η κ. Γεννηματά.

Επεσήμανε ότι το σκηνικό θυμίζει το 2012 που επαναλήφθηκε το 2014: «Όλα μένουν τα ίδια. Το 2012 είχαμε τη Ν.Δ. που βιαζόταν να γίνει κυβέρνηση. Οδήγησε σε δυο απανωτές αναμετρήσεις. Κυνηγούσε τότε την αυτοδυναμία. Το 2014 είχαμε τον κ. Τσίπρα που βιαζόταν να γίνει πρωθυπουργός και είχαμε τη Ν.Δ. κατά κύριο λόγο και ολίγον από ΠΑΣΟΚ που νιώθαμε πολύ δυνατοί και ισχυροί και τίποτα δεν θα χαλούσε αυτή την πορεία», υποστήριξε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα τόνισε ότι το καλοκαίρι όταν με 220 ψήφους εγκρίθηκε η νέα συμφωνία είπε προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα να αξιοποιήσει αυτή τη συνεννόηση που δεν την είχε κανένας. «Τι έκανε τότε; Γύρισε την πλάτη σε αυτό το κλίμα και πήγε σε εκλογές. Πήγε σε εκλογές, γιατί ήθελε να επικρατήσει στο κόμμα του. Αυτή ήταν η επιλογή του. Όχι η χώρα», πρόσθεσε η Φώφη Γεννηματά.

«Εάν η κυβέρνηση δεν μπορεί, εάν έχει χάσει τη δεδηλωμένη, πρέπει να μας το πει και αυτή η Βουλή πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της. Εάν την έχουν τη δεδηλωμένη, ας προχωρήσουν να κυβερνήσουν επιτέλους. Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους. Τι χρειάζονται; Χρειάζονται βοήθεια για να κυβερνήσουν, ενώ έχουν τη δεδηλωμένη στη Βουλή; Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά», συμπλήρωσε η Φώφη Γεννηματά.

«Η χώρα χρειάζεται μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Και μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας με τα δυο μεγάλα κόμματα μέσα να αναλάβουν επιτέλους την ευθύνη», υπογράμμισε κατηγορώντας τη Ν.Δ. και το ΣΥΡΙΖΑ πως μέλημα τους «είναι ποιος θα είναι στο κράτος για να ελέγχει το κράτος με τους ανθρώπους του; Τίποτα δεν αλλάζει σε αυτή τη χώρα; Επιτέλους θα φανούμε αντάξιοι;».

Για το ασφαλιστικό η κ. Γεννηματά είπε ότι η θέση του ΠΑΣΟΚ είναι να αποσυρθεί αυτό το σχέδιο που δεν οδηγεί σε λύση, είναι απλώς ένα εισπρακτικό νομοσχέδιο, που εξοντώνει τις μοναδικές δυνατότητες που έχει η χώρα να ανακάμψει οικονομικά και να ξεκινήσει ένα σοβαρό διάλογο με τους κοινωνικούς φορείς.

Όσο για τις προοπτικές της Κεντροαριστεράς, η Φώφη Γεννηματά ανέφερε ότι «είμαστε η κεντροαριστερά της λογικής και των λύσεων. Δεν είμαστε συμπλήρωμα, δεκανίκι και ουρά κανενός».
Πηγή: skai.gr