Υπερψηφίστηκε η τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες

Κατά πλειοψηφία, από την κυβερνητική πλειοψηφία, έγινε δεκτή η τροπολογία του Υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά, για τον καθορισμό του αριθμού των αδειών από την κυβερνητική πλειοψηφία της Βουλής.

Προηγήθηκε μια θυελλώδης συνεδρίαση, διάρκειας περίπου 12 ώρες, σε κλίμα συγκρουσιακό και με οξύτατες αντιπαραθέσεις μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης.

Την τροπολογία σε σύνολο 256 βουλευτών, που έλαβαν μέρος στην ονομαστική ψηφοφορία, υπερψήφισε η δικομματική πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος με 153 ΝΑΙ, ενώ κατά ψήφισαν 101 βουλευτές από τη Νέα Δημοκρατία, τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, το Ποτάμι, την Ένωση Κεντρώων και τη Χρυσή Αυγή.

Από τους ΑΝΕΛ απουσίαζε ο Κώστας Ζουράρις

Παρών δήλωσαν οι 2 παρόντες βουλευτές του ΚΚΕ.

Στην ονομαστική ψηφοφορία που διεξήχθη για την δεύτερη επίμαχη τροπολογία του Υπουργού Οικονομίας, Γιώργου Σταθάκη, σχετικά με την Επιτροπή Ανταγωνισμού σε σύνολο 256 βουλευτών ναι ψήφισαν 153 βουλευτές, κατά τάχθηκαν 91 βουλευτές της ΝΔ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και της Ένωσης Κεντρώων, ενώ παρών δήλωσαν 12 από τη Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ.
Πηγή: skai.gr