Δευτερολογία Τσίπρα: Κύριε Μητσοτάκη είστε γιαλαντζί μεταρρυθμιστής

Απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε στην δευτερολογία του στη Βουλή, ότι «ταυτίζεστε με τις απόψεις του ΔΝΤ».

Απαντώντας στα λεγόμενα του κ. Μητσοτάκη για την δημόσια διοίκηση, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε: «Δεν είστε ούτε μεταρρυθμιστής. Γιαλαντζί μεταρρυθμιστής είστε. Κύριε Μητσοτάκη, ήταν η παρθενική σας ομιλία στη Βουλή. Σας ευχαριστώ διότι επιτέλους σ’ αυτό τον τόπο θα υπάρχουν καθαρές ιδεολογικές διαφορές. Ήσασταν σαφέστατος, διαυγέστατος ακραία και εξαιρετικά νεοφιλελεύθερος. Απαντήσατε σε ότι σας ρώτησα».

Ο πρωθυπουργός συνέχισε λέγοντας: «Σας ρώτησα αν συμφωνείτε με την μικρή αύξηση των εργοδοτικών εισφορών. Και απαντήσατε ότι δεν συμφωνείτε με την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών με την οποία συμφωνούν οι ίδιοι οι εργοδότες».

Ο κ. Τσίπρας, συνέχισε στο ίδιο ύφος απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας: «Καταθέσατε ως εναλλακτική πρόταση την ιδιωτική ασφάλιση την εποχή που ο πολίτης δεν μπορεί να πληρώσει την δημόσια ασφάλιση. Τις περικοπές στις συντάξεις, την εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, δηλαδή κόψιμο κατά 70% των επικουρικών συντάξεων, τις μειώσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, τον συμψηφισμό των εισφορών στον ΟΓΑ με τις επιδοτήσεις των αγροτών».

Ο πρωθυπουργός συνέχισε: «Σας ευγνωμονώ ειλικρινά, διότι ο διάλογος θα είναι καθάριος και οι ιδεολογικές μας διαφορές θα είναι διακριτές από όλο τον λαό. Δεν μασάτε τα λόγια σας, και μπράβο. Σας είπα ότι δεν μπορεί να είστε και με τα μπλόκα και με το ΔΝΤ και απαντήσατε ότι είστε με το ΔΝΤ. Αυτό είναι καλό για τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όχι για τον τόπο, γιατί πάμε σε μία διαπραγμάτευση».

Έκανε αναφορά στην πρόταση Μητσοτάκη να πάρει πίσω η κυβέρνηση τις αυξήσεις που δίνονται στους δημόσιους υπαλλήλους μέσα από το νέο μισθολόγιο. «Ήλπιζα ότι θα υπήρχε συναίνεση για ένα θέμα που αποδέχθηκαν οι θεσμοί, όπως ο νόμος για την δημόσια διοίκηση. Ακούω όμως διαρροές ότι το ΔΝΤ θέλει να ξαναδεί το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων. Τελικά δεν υπάρχουν διαρροές, εσείς θέλετε να ξαναδούμε το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε στοιχεία από την περίοδο της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ. Χαρακτηριστικά είπε ότι την περίοδο Σαμαρά οι μετακλητοί ήταν 1.197 και σήμερα δεν υπερβαίνουν τους 640

Σημείωσε ότι ο Κ. Μητσοτάκης στο γραφείο του στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης είχε 51 μετακλητούς και σήμερα ο υπουργός Χρ. Βερναδάκης έχει μόνο 2. «Για ποιο ηθικό πλεονέκτημα μιλάτε; Μία είναι η στόχευσή σας: να πείτε «όλοι το ίδιο είναι». Όμως δεν είναι όλοι το ίδιο», σχολίασε ο πρωθυπουργός.

Για τις συντονιστές Αποκεντρωμένης Διοίκησης, σημείωσε: «Εμείς βάλαμε μέσα από την δημόσια διοίκηση. Εσείς βάλατε 7 ΝΔ, 4 ΠΑΣΟΚ, 2 ΔΗΜΑΡ». Για τα νοσοκομεία: «βάλατε διοικητές με βάση την αναλογία 4 ΝΔ, 2 ΠΑΣΟΚ, 1 ΔΗΜΑΡ».

Τέλος, για τους Γενικούς Διευθυντές, ο πρωθυπουργός τόνισε απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη: «Ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης όταν είχατε 51 μετακλητούς, δημιουργήσατε το απόλυτο χάος στο δημόσιο τομέα. Και μέσα σε μία νύχτα, λίγο πριν τις εκλογές, αποφασίσατε να αλλάξετε όλους τους Γενικούς Διευθυντές, πάνω από 200 Γενικούς Διευθυντές. Αυτό είναι αξιοκρατία;».
Πηγή: skai.gr