Πέρασε από την Επιτροπή της Βουλής το ν/σ για επέκταση του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια (upd)

Καταψήφισαν επί της αρχής οι ΑΝΕΛ το νομοσχέδιο για την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια, το οποίο όμως εγκρίθηκε από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής με τις θετικές ψήφους ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ποταμιού και Ένωσης Κεντρώων. 

Η κίνηση του κυβερνητικού εταίρου δημιουργεί νέα σύννεφα στο εσωτερικό της συγκυβέρνησης, δοκιμάζοντας τις αντοχές της κυβερνώσας πλειοψηφίας.

Αν και αρχικά οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είχαν επιφυλαχθεί δια του εισηγητή τους Βασίλη Κόκκαλη, ο Κώστας Κατσίκης ξεκαθάρισε σήμερα τη στάση του κόμματος, λέγοντας ορθά κοφτά το οριστικό όχι.

"Κατά" ψήφισαν περαιτέρω ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή ενώ η Νέα Δημοκρατία, δια του Χαράλαμπου Αθανασίου, επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί στην Ολομέλεια.

Τελευταία στιγμή άλλαξε πάντως στάση το Ποτάμι, δια του εκπροσώπου του Ιάσωνα Φωτήλα, που ψήφισε υπέρ, ώστε να περάσει το νομοσχέδιο και να συζητηθεί στην Ολομέλεια, μετά την άρνηση των ΑΝΕΛ να υπερψηφίσουν,  θέλοντας προφανώς να συμμετάσχει στη διαμόρφωση της πλειοψηφίας από τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου – στην οποία είχε αναφερθεί ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.  

Θεσσαλονίκη: Υπέρ της επέκτασης ο Μπουτάρης - καλεί το δημοτικό συμβούλιο να τη στηρίξει
Εντωμεταξύ ανοιχτά υπέρ της επέκτασης του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια τάχθηκε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, μιλώντας σήμερα σε μέλη του δημοτικού συμβουλίου καλώντας τα να τη στηρίξουν με την υπογραφή τους, κάνοντας λόγο για «φάντασμα ομοφοβίας και διακρίσεων» και «ρατσιστικό στίγμα». 



Πηγή: skai.gr - Ναντίν Χαρδαλιά