Τη Δευτέρα στις 2μμ η συζήτηση του ν/σ για τα προαπαιτούμενα

Αύριο Δευτέρα, στις 2 μετά το μεσημέρι, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, ξεκινά η συζήτηση του νομοσχεδίου με το δεύτερο πακέτο προαπαιτουμένων στις διαρκείς επιτροπές Οικονομικών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου.

Το νομοσχέδιο κατατέθηκε το Σάββατο το βράδυ στη Βουλή μετά τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν κυβέρνηση και δανειστές το βράδυ της Παρασκευής.

Στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων οι διατάξεις για τα «κόκκινα» δάνεια και το ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο.

Η συνεδρίαση των επιτροπών αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τις 10 το βράδυ της ίδιας ημέρας με την υποβολή της σχετικής έκθεσης, ενώ η συζήτηση και η ψήφιση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια θα ολοκληρωθεί σε μία συνεδρίαση, η οποία θα αρχίσει στις 9.30 το πρωί της Τρίτης και θα ολοκληρωθεί εντός 10 ωρών.

Σημειώνεται ότι το νομοσχέδιο πρέπει να ψηφιστεί έως το βράδυ της Τρίτης, προκειμένου η χώρα να εκταμιευτεί έως την προσεχή Παρασκευή η υποδόση του 1 δισ. ευρώ.

Μέχρι τον Ιούνιο θέλουμε να έχουμε τελειώσει με το 80% των δράσεων που προβλέπονται στη συμφωνία με τους δανειστές ώστε από το δεύτερο εξάμηνο του 2016 να αφοσιωθούμε στην ανάπτυξη, την απασχόληση και τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η κοινωνία, τονίζει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής.
Πηγή: skai.gr