Μεϊμαράκης: Παραιτούμαι από μεταβατικός πρόεδρος - Να παραιτηθούν και οι άλλοι (upd 2)

Παραιτείται από μεταβατικός πρόεδρος αλλά όχι από υποψήφιος για την αρχηγία της ΝΔ  ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ζητά να παραιτηθεί από περιφερειάρχης ο Απόστολος Τζιτζικώστας και από κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι οι κ. Κυρ. Μητσοτάκης και Α. Γεωργιάδης, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε έξω από τα γραφεία της ΝΔ στη λεωφόρο Συγγρού.

Κύκλοι του Απόστολου Τζιτζικώστα απάντησαν ότι η περιφέρεια δεν έχει καμία σχέση με το χθεσινό φιάσκο και ότι είναι προσχηματικά τα όσα λέει ο κ. Μεϊμαράκης.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης πάντως ανακοίνωσε μέσω του ΣΚΑΪ ότι παραιτείται από Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και ζήτησε κι αυτός να παραιτηθούν από τις θέσεις ευθύνης τους οι κύριοι Μητσοτάκης και Τζιτζικώστας. Ενώ ειδικά για τον Περιφερειάρχη, ζήτησε να "μιλήσει ο ίδιος και να αφήσει τους συνεργάτες".

Από πλευράς του ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι παραιτείται από Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος τονίζοντας ότι δεν εξαρτά την ενέργειά του αυτήν από το τι θα κάνουν οι συνυποψήφιοί του

Περαιτέρω άφησε αιχμές κατά του Βαγγέλη Μεϊμαράκη δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «ειλικρινά δυσκολεύομαι να καταλάβω αν παραιτήθηκε ή όχι. Αν η Νέα Δημοκρατία έχει μεταβατικό Πρόεδρο ή όχι».

Έδωσε εξάλλου στην δημοσιότητα την εμπιστευτική επιστολή που απέστειλε από 11 Νοεμβρίου στον πρόεδρο του κόμματος, όπου επισημαίνει τεχνικά ζητήματα και ιδίως ότι "η πολιτική ευθύνη μιας αποτυχίας στη διεξαγωγή της εκλογής νέου Προέδρου βαρύνει πρωτίστως τον Πρόεδρο του Κόμματος" .

Ζητά δε με δήλωσή του από την ΚΕΦΕ, "παρά τις προφανείς αδυναμίες της, να δώσει μια λύση ώστε η εκλογή να διεξαχθεί το συντομότερο δυνατόν δίχως το Kόμμα να υποστεί περαιτέρω φθορά". 




Ο κ. Μεϊμαράκης διευκρίνισε ότι έχει δώσει εντολή στον γραμματέα της ΚΟ
, Γιάννη Πλακιωτάκη να αναλάβει τις σχετικές πρωτοβουλίες, προσθέτοντας ότι ικανοί για τη θέση του μεταβατικού προέδρου είναι και η Μαριέττα Γιαννάκου και οι κύριοι Δημήτρης Σιούφας και Γιάννης Βαρβιτσιώτης καθώς και η Άννα Ψαρούδα Μπενάκη.

Ο αρχηγός της ΝΔ υπογράμμισε ότι το θέμα που δημιουργήθηκε είναι απολύτως τεχνικό και κακώς πολιτικοποιήθηκε. Σε συνομιλία που είχε μάλιστα με δημοσιογράφους, τους ενημέρωσε ότι θα καταθέσει μήνυση και αγωγή για προσωπική ηθική βλάβη κατά της εταιρείας που είχε αναλάβει τη διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ.

Ανέφερε, επίσης, ότι θα σκεφτεί αν θα κάνει το ίδιο και εναντίον του προέδρου της ΚΕΦΕ και γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Παπαμιμίκου, του διευθυντή της ΝΔ Δημήτρη Τσιμάρα και του διευθυντή πληροφορικής του κόμματος Νίκου Πέτσα.

«Όλοι οι υποψήφιοι γνώριζαν για τη συγκεκριμένη εταιρεία και είναι υποκριτικό να κατηγορούν σήμερα εμένα. Η εταιρεία αυτή είχε αναλάβει κρατικές δουλειές επί κυβερνήσεως Σαμαρά και την εγγυάτο πλήρως το Μέγαρο Μαξίμου επί Σαμαρά. Επίσης ο κ. Βορίδης που τον άκουσα σήμερα να μου επιρρίπτει ευθύνες είχε δικηγορικές σχέσεις μαζί της. Συνεπώς βρίσκω πολύ υποκριτικό, να κάνουν ότι δεν γνώριζαν» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κύριος Μεϊμαράκης είπε ότι υπεύθυνη για τη διαδικασία ήταν η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή στην οποία συμμετείχαν οι εκπρόσωποι όλων των υποψηφίων. Χρειάζεται πολύ θράσος να βγαίνουν τώρα ορισμένοι και να λενε ότι φταίει ο Μεϊμαράκης. Η εκκωφαντική μου σιωπή, δήλωσε, δεν εκλήφθη από ορισμένους ως ένδειξη σεβασμού απέναντι στους πληγωμένους νεοδημοκράτες.

Αναφερόμενος ειδικά στην κριτική που του άσκησε σήμερα το πρωί από τον ΣΚΑΪ ο Μάκης Βορίδης, είπε ότι οι άρτι αφιχθέντες πρέπει να δείχνουν μεγαλύτερο σεβασμό σε εκείνους που είναι στο κόμμα 41 χρόνια.
Πηγή: skai.gr