Συναντήθηκαν Παυλόπουλος - Παππάς - Σπίρτζης για τις τηλεοπτικές άδειες

Ο νόμος "για τις τηλεοπτικές άδειες" βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Προέδρου του Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, με τους υπουργούς Επικρατείας, Νίκο Παππά και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη, το μεσημέρι της Τρίτης στο Προεδρικό Μέγαρο. 

Ο κύριος Παυλόπουλος, αφού ευχαρίστησε τους υπουργούς για την σχετική ενημέρωση, αναφέρθηκε στη διασφάλιση της πολυφωνίας και της ανεξαρτησίας της ενημέρωσης υπό συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού αλλά και στην αντιμετώπιση του φαινομένου της διαπλοκής, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα υπάρξουν συμπαραστάτες προς αυτή την κατεύθυνση από όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας. 

«Εύχομαι και ελπίζω η εφαρμογή της νεότευκτης νομοθεσίας να οδηγήσει επιτέλους στην οριστική εμπέδωση ενός σταθερού νομικού πλαισίου για την λειτουργία των ηλεκτρονικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, σύμφωνα με το πνεύμα του Συντάγματος» δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Γιατί είναι ένας στόχος, ο οποίος αφορά τον τόπο γενικότερα και τον λαό μας, αλλά κυρίως αφορά την εφαρμογή του ίδιου του Συντάγματος. Είναι κρίμα, ύστερα από τόσα χρόνια, διατάξεις του Συντάγματος, οι οποίες έγιναν δεκτές με ευρύτατη πλειοψηφία, οι διατάξεις αυτές σε πολλά πράγματα να μένουν γράμμα κενό περιεχομένου», πρόσθεσε.

Καταλήγοντας, ο Πρόεδρος σημείωσε : «όλοι μας φέρουμε το μερίδιο της ευθύνης που μας αναλογεί γι΄αυτό το μεγάλο κενό. Καιρός να αγωνισθούμε όλοι, έστω και με αυτήν την καθυστέρηση, για να πάψει να υπάρχει αυτή η εκκρεμότητα».

Από την πλευρά του ο Νίκος Παππάς απευθυνόμενος στον Προκόπη Παυλόπουλο δήλωσε: «Είμαστε τυχεροί που σας βλέπουμε εντός του Προεδρικού Μεγάρου, διότι είσθε ένας άνθρωπος που για το ίδιο θέμα έχει δώσει μάχες στο παρελθόν».

Ο κ. Παππάς δήλωσε τέλος ότι κατ΄εφαρμογή του Συντάγματος «μπορούμε να προχωρήσουμε γρήγορα» και εξέφρασε την αισιοδοξία, κρίνοντας από την πρόσφατη διαδικασία στη Βουλή, ότι είναι εφικτός, με προσπάθεια, ο σχηματισμός ευρύτερων πλειοψηφιών.

Πηγή: skai.gr