Κλείσιμο

Θεοδωράκης: Πρώτη φορά στα σοβαρά

“Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε σημαία του το σύνθημα “πρώτη φορά αριστερά” και το Ποτάμι σήμερα τους λέει “πρώτη φορά στα σοβαρά”. Πρέπει να πάρουμε τη ζωή μας στα σοβαρά. Πρέπει να καταλάβουν ότι δεν έχουμε περιθώρια για άλλα λάθη” δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό “Start Channel” της Κέρκυρας ο Σταύρος Θεοδωράκης κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε.

Για την επόμενη μέρα των εκλογών ο κύριος Θεοδωράκης σχολίασε:
“Το Ποτάμι δεν είναι απαραίτητο να συγκυβερνήσει. Αυτό μπορεί να το κάνει η Ν.Δ. με το ΣΥΡΙΖΑ. Μοιάζουν σε πολλά. Μην τους βλέπεις που αντιδρούν και που λένε τώρα ότι δεν θα συγκυβερνήσουν. Το παλιό συνήθως όταν ψάχνει ‘συνέταιρο’ επιλέγει το παλιό, το γνώριμο”.

Δεν παρέλειψε να κάνει την αυτοκριτική του λέγοντας: 
"Το Ποτάμι μπορεί να μην τα έκανε όλα σωστά αυτούς τους 7 μήνες, αλλά με κανέναν τρόπο δεν πρόδωσε την εμπιστοσύνη του κόσμου. Δεν είπε ποτέ ψέματα. Αντιθέτως είπε σκληρές αλήθειες και πολεμήθηκε γι’ αυτό". 

Αρνήθηκε πάντως ο κύριος Θεοδωράκης οποιοδήποτε συσχετισμό με το "παλιό πολιτικό σύστημα" ζητώντας από τους πολίτες να κρίνουν το Ποτάμι "για αυτούς τους 7 μήνες", κατά την διάρκεια των οποίων οι βουλευτές του "στήριζαν όσα πίστευαν και καταψήφιζαν όσα διαφωνούσαν": 

"Πώς θα μπορούσε το Ποτάμι να ανήκει στο παλιό πολιτικό σύστημα; Δεν υπήρξε σε κανένα από τα πάρτι του παρελθόντος. Δεν μετείχε στις προηγούμενες Βουλές, δεν είχε συναινέσει σε καμία από τις προηγούμενες σπατάλες. Δεν ήταν στο χέρι του τόσα χρόνια το να αποτρέψει τον κατήφορο της χώρας, γιατί δεν ήταν στη Βουλή, δεν υπήρχε. Πώς λοιπόν εμείς είμαστε το παλιό κατεστημένο; Ήμασταν εκτός συστήματος και ουσιαστικά ήρθαμε και παραμένουμε εκτός συστήματος. Δεν μετέχουμε στο χαβαλέ τους. Δεν μετέχουμε στα λάθη τους. Δεν μετέχουμε στα πειράματα τους". 

Επέκρινε εξάλλου ο επικεφαλής του Ποταμιού τον κύριο Τσίπρα για την επιμονή του στην συνεργασία με το κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, τονίζοντας: 

"Δεν πιστεύω ότι ο κ. Τσίπρας έχει καταλάβει τα λάθη του. Βγήκε προχθές και είπε ότι θα συνεργαστεί μόνο με τον Καμμένο. Μπορεί να συνηγορήσει κανείς ότι αυτή η σύμπλευση και αυτή η συνύπαρξη ήταν πετυχημένη για τη χώρα;", αναρωτήθηκε.

Κάλεσε τέλος ο κύριος Θεοδωράκης τους πολίτες " να ψαλιδίσουν τα φτερά των  δυο μεγάλων κομμάτων", ενισχύοντας το Ποτάμι.



Πηγή: skai.gr