Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι φτερό στον άνεμο της ιστορίας

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι «φτερό στον άνεμο της ιστορίας», έχει «βαθιές ρίζες» στα στρώματα της κοινωνίας που έχουν αγωνιστεί για «την ελευθερία, τη δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη», διαμήνυσε από το Αιγάλεω ο τέως πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, 17 ημέρες πριν τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Τσίπρας παρουσίασε εκ νέου τις κάλπες ως μια επιλογή μεταξύ του νέου και του παλιού, τονίζοντας πως «δεν θα αφήσουμε» το «παλιό κατεστημένο» που ο λαός «έδιωξε από την πόρτα» στις εκλογές του Ιανουαρίου να επιστρέψει «από το παράθυρο». «Στις 20 Σεπτεμβρίου ξεμπερδεύουμε οριστικά με το παλιό και διεκδικούμε το αύριο που ανήκει στη νέα γενιά», είπε.

Έθεσε επίσης στους ψηφοφόρους το δίλημμα ποιος θέλουν να διαχειριστεί το νέο πρόγραμμα στήριξης της χώρας και να διαπραγματευτεί με τους δανειστές για την μείωση του χρέους, την προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων, τις μεταρρυθμίσεις και τον αγώνα κατά της διαφθοράς.

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε για μια ακόμη φορά πως εγχώρια συμφέροντα, σε συνεργασία με τους «πιο συντηρητικούς» κύκλους στην Ευρώπη, είχαν σχέδιο «αριστερής παρένθεσης» ώστε να θέσουν γρήγορα τέλος στην κυβέρνηση της αριστεράς. «Δεν λυγίσαμε στα δύσκολα και δεν θα λυγίσουμε», προσέθεσε.

«Νομίζουν ότι έφτασε η ώρα να κάνουν πράξη το σχέδιο της αριστερής παρένθεσης και της παλινόρθωσης του παλιού κατεστημένου. Αλλά με αυτό το πλευρό να κοιμούνται», δήλωσε.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Τσίπρας απέρριψε για μια ακόμα φορά τη συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία, επιτιθέμενος και προσωπικά στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, τον οποίο αποκάλεσε «προσωποποίηση του παλαιοκομματισμού».

Υποστήριξε δε πως «της Ρηγίλλης τα παιδιά» είναι τόσο ταυτισμένα με τους πιστωτές και το «παλιό», ώστε να «δίνουν τα ρέστα τους [...] για να ξαναφέρουν το χαμόγελο όχι στα χείλη των πολιτών αλλά στα χείλη των δανειστών και της διαπλοκής».

Έκανε μόνο μια αναφορά στη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη κάνοντας λόγο για «κάτι χτεσινούς συντρόφους της μάχης που διάλεξαν το δρόμο της φυγής».

Τέλος, ο κ. Τσίπρας υπεραμύνθηκε της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους, «παρά τις δύσκολες πλευρές της», υπογραμμίζοντας πως η συμφωνία θέτει τέλος στον κίνδυνο του Grexit, εξασφαλίζει τριετή σταθερότητα, την ομαλοποίηση της οικονομίας, και δρόμο για απομείωση του χρέους.
Πηγή: skai.gr