ΛΑΕ: Τσίπρας και Σκουρλέτης μεθόδευαν μνημονιακή μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ

Δριμεία επίθεση στον Πάνο Σκουρλέτη εξαπέλυσε η Λαϊκή Ενότητα με αφορμή τη δήλωσή του ότι ο Παναγιώτης Λαφαζάνης «προετοίμαζε από καιρό τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ».

Το κόμμα κατηγορεί τον τέως υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης –διάδοχο του κ. Λαφαζάνη- ότι μεθόδευε από καιρό, από κοινού με τον Αλέξη Τσίπρα «και την ομάδα τους», τη μνημονιακή μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το ακούσαμε και αυτό στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ από το στόμα του Πάνου Σκουρλέτη: Ότι ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ‘προετοίμαζε από καιρό τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ’ Άραγε τι προσπαθεί να κρύψει με τέτοια φτηνά πυροτεχνήματα ο Πάνος Σκουρλέτης; Μήπως το ότι ήταν ο ίδιος, που μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα και την ομάδα τους, μεθόδευαν από καιρό τη μνημονιακή μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ και την μετατροπή, εν μια νυκτί, ενός περήφανου ΟΧΙ του ελληνικού λαού σε ένα δικό τους ταπεινωτικό ΝΑΙ στο τρίτο μνημόνιο;» αναφέρει χαρακτηριστικά η ΛΑΕ.

Σημειώνεται ότι και σε συνέντευξή του ο κ. Σκουλέτης δήλωσε ότι ο προκάτοχός του στο ΥΠΑΠΕΝ «είχε άλλη αντίληψη για το τι μπορεί να κάνει η Αριστερά όταν είναι κυβέρνηση», ενώ άσκησε κριτική στην αντίληψη κατά την οποία η Αριστερά πρέπει να είναι στη γωνία και αρνείται να βρεθεί στον αγώνα από όλες τις θέσεις, κάνοντας και συμβιβασμούς και βήματα μπροστά. Δήλωσε μάλιστα ότι ο κ. Λαφαζάνης «περίμενε εδώ και δεκαετίες την προσωπική του δικαίωση.»

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει για τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, ότι «είχε ανάγκη να κηρύξει έναν αριστερό εμφύλιο πόλεμο», λέγοντας πάντως ότι ο πόλεμος αυτός θα μείνει μονόπλευρος.
Πηγή: skai.gr