Λαφαζάνης: Η χώρα βρίσκεται σε μνημονιακή δικτατορία – Θα συμπορευτούμε με Κωνσταντοπούλου

Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παραχώρησε ο Πρόεδρος της Λαικής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης ο οποίος επιτέθηκε για ακόμη μία φορά στον Αλέξη Τσίπρα και τις πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικότερα ο κύριος Λαφαζάνης υπογράμμισε πως «η κυβέρνηση δεν είχε κανένα σχέδιο για την περίπτωση που οι δανειστές έφερναν αντιρρήσεις. Η διαπραγματευτική τακτική που ακολούθησε η κυβέρνηση ήταν κάκιστη καθώς δεν βοήθησε τη θέση της χώρας σε τίποτα και όχι μόνον αυτό αλλά οδήγησε σε ένα τρίτο εξαιρετικά σκληρό μνημόνιο. Από την πρώτη στιγμή της διαπραγμάτευσης είχα και προσωπικά τονίσει πως η τακτική που ακολουθήσαμε ήταν ασπόνδυλη και δεν θα οδηγούσε πουθενά».

Σε σχετική ερώτηση για το εάν θα συμπορευθεί με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου ανεηάρτητα από το εάν η ίδια προχωρήσει στη δημιουργία κόμματος ο κύριος Λαφαζάνης είπε: «βεβάιως και θα συμπορευτούμε με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου ανεξάρτητα από το εάν θα προχωρήσει στη δημιουργία κόμματος. Δεν μπορώ ακόμη να σας πω με ποιό τρόπο θα γίνει η συγκεκριμένη συνεργασία καθώς είναι ακόμη υπό συζήτηση η μορφή που θα έχει». Σε συμπληρωματική ερώτηση για το εάν θα υπάρξει ανάλογη επαφή με τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη ο Πρόεδρος της ΛΑΕ είπε: «με τον κύριο Βαρουφάκη δεν έχουμε κάποια τέτοια επαφή χωρίς να αποκλείω κάτι».

Για τις κατηγορίες πως ο ίδιος έριξε την πρώτη αριστερή κυβέρνηση ο πρόεδρος της ΛΑΕ σημείωσε: «αυτά είναι προφάσεις εν αμαρτία. Όσο υπάρχει ευρώ η Ελλάδα δυστυχώς θα είναι ένα Γερμανικό προτεκτοράτο και μάλιστα της χειρότερης μορφής καθώς δεν έχω δει χώρα ποτέ σε ειρηνική περίοδο να βιώνει τέτοιες καταστάσεις. Η κυβέρνηση δεν έπεσε παραιτήθηκε, δεν τόλμησε να πάει στη Βουλή να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης. Εμείς δεν θα στηρίζαμε κυβέρνηση μνημονιακών πολιτικών».

Για την κατάσταση σήμερα στη χώρα ο κύριος Λαφαζάνης επισήμανε: « Έχουμε μνημονιακή δικτατορία στη χώρα και όποιος ισχυρίζεται πως έχουμε δημοκρατία εξαπατά τον ελληνικό λαό. Ένας νόμος διέπει τη χώρα το μνημόνιο. Είναι τέτοια η μνημονιακή δικτατορία που ότι και να ψηφίζει ο ελληνικός λαός θα έχει μνημόνιο».
Πηγή: skai.gr